Run op reis Brazilië na loting van Oranje

10/12
2013
Supporters van het Nederlands elftal zijn in groten getale in actie gekomen nadat bekend werd tegen wie Oranje volgend jaar tijdens het WK in Brazilië zal spelen. Sinds het lot ons land koppelde aan Spanje, Chili en Australië is er een run ontstaan op reizen naar Zuid-Amerika.

`Direct nadat vrijdag de loting bekend werd, stond de telefoon roodgloeiend`, zegt Marius van Rij, directeur van Brazil Tour. `Veel mensen boeken een reis langs de drie speelsteden waar Nederland in de groepsfase speelt. Dat kost dan rond de 1050 euro. Je landt in Salvador en vliegt terug vanuit São Paulo.` Tussendoor speelt het Nederlands Elftal dan ook nog in Porto Alegre.

Kennelijk beseft het legioen dat Oranje wel wat steun kan gebruiken tegen de sterke opponenten die de balletjes van wereldbond Fifa aan Nederland koppelden. `Wij kunnen op dit moment alleen nog business-class vluchten aanbieden,` zegt Van Rij. `De gewone plaatsen zijn al vol.`

Ook de Oranjecamping, die in São Paulo wordt opgeslagen, is in trek. Daar waren gistermorgen al 476 boekingen binnengekomen. `En dat werden er in de loop van de dag alleen maar meer`, zegt zakelijk directeur Daniel Frankenhuis. `We verwachten ongeveer 1300 fans op onze camping, maar kunnen opschalen naar 7000.`

De Oranjefans die alle groepswedstrijden gaan bekijken, kunnen rekenen op duizenden vliegkilometers. Ze zullen worden verrast door de diversiteit van het land. De eerste speelstad, Salvador werd in 1549 gesticht en is de eerste hoofdstad van Brazilië. In deze culturele smeltkroes zijn overal sterke Afrikaanse en Portugese invloeden terug te vinden. Het historische centrum staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Strandliefhebbers komen hier aan hun trekken op Itapua beach en Porto da Barra beach.

Porto Alegre is de hoofdstad van Rio Grande do Sul, de meest zuidelijk gelegen provincie van Brazilië. Dankzij de vele bomen en parken wordt het beschouwd als de groenste stad van het land.

Oranje sluit af tegen Chili in São Paulo, de grootste en rijkste stad van Brazilië en het financiële centrum van het land. Op New York na zijn hier de meeste helikopters en privévliegtuigen. Dankzij het moderne metrostelsel, dat wordt beschouwd als één van de beste ter wereld, is het heel eenvoudig om door de stad te verplaatsen. In São Paulo komen meer dan 70 verschillende nationaliteiten samen. Dit zorgt ervoor dat fijnproevers terecht kunnen in 52 verschillende keukens van maar liefst 2500 restaurants.

Datum: dinsdag 10 december 2013, 08:39
Bron: Metro Sport
Categorie: Entertainment
Tags: Brazilië, Chili, New York, Porto, Porto Alegre, Portugal, Salvador, Spanje, Verenigde Staten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry