Stem voor het weerwoord van 2013!

09/12
2013
Het is bijna zover, we gaan het weerwoord van het jaar 2013 bepalen. Net als in 2012 hebben Meteo Consult en Omroep Gelderland het hele jaar markante woorden verzameld die de weersomstandigheden beschrijven. Het zijn zowel woorden van luisteraars als van de mediameteorologen als van de presentatrice van het ochtendprogramma op Radio Gelderland; Corine van Dijk. Uit de vele tientallen originele, toepasselijke, grappige en afwijkende formuleringen hebben Meteo Consult en Omroep Gelderland er 17 gekozen die we hieronder voorstellen.

Aan een ieder die dit leest het verzoek om de voor hem of haar mooiste term eruit te vissen. Stuur jouw ‘weerwoord 2013’ naar Corine(at)gld (dat is aan Corine van Dijk van Omroep Gelderland) of reageer onderaan dit verhaal middels de blauwe link (dan komt jouw reactie bij ons in de weerkamer terecht). Je kunt ook jouw keuze twitteren met #weerwoord2013. Uiteraard is het leuk als je de keuze toelicht. Het weerwoord dat het vaakst gekozen is, wint. Je kunt stemmen tot en met maandag 16 december!

In 2012 werd de term ‘plaknacht’ als weerwoord van het jaar verkozen. Dat begrip geeft het gevoel aan dat je kunt hebben tijdens warme zomernachten. We zijn erg benieuwd of we dit jaar een zomerterm als winnaar uit de bus krijgen of juist iets uit de andere jaargetijden. Of een woord dat seizoensloos is.

Datum: maandag 9 december 2013, 13:25
Bron: Meteo Consult
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Gelderland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry