Gevangenisstraf geëist voor vrijheidsberoving en onttrekking aan ouderlijk gezag

06/12
2013
  

Het Openbaar Ministerie Oost-Nederland heeft een gevangenisstraf  van 18 maanden geëist, waarvan 9 maanden voorwaardelijk tegen een 42-jarige man uit Haaksbergen. De man wordt verdacht van wederrechtelijke vrijheidsberoving en onttrekking aan het ouderlijk gezag.

 

Op 23 juli komt er een melding bij de politie binnen van een vrouw uit Haaksbergen. Zij geeft aan dat ze is mishandeld en gekneveld door haar echtgenoot en dat hij hun twee kinderen mee heeft genomen naar Syrië zonder dat zij daar toestemming voor heeft gegeven. Afgesproken was dat de man met zijn kinderen op vakantie zou gaan naar Londen. De man verklaart dat hij begrepen had dat de vrouw de paspoorten van de kinderen wilde verstoppen. Daarop besloot hij de kinderen mee naar Syrië te nemen. Om ervoor te zorgen dat zijn vrouw hen niet tegenhield, heeft hij haar met tie-rips vastgebonden aan een waterleiding in de kelderkast van haar huis en gekneveld met duct-tape achtergelaten.

 

Er is sprake van ernstige feiten met grote impact. Het gaat om wederrechtelijke vrijheidsberoving waarbij de vrouw vastgebonden in de kelderkast achterbleef, terwijl haar kinderen werden meegenomen. De vrouw bleef bovendien achter in de wetenschap dat haar kinderen naar een zeer onveilig gebied werden gebracht.

 

De officier van justitie eist daarom een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan 9 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 4 Jaar. Daarnaast zijn er bijzondere voorwaarden gevraagd; reclasseringstoezicht met gedragsinterventies, een contactverbod en een meldplicht.

 

De Rechtbank Gelderland, locatie Zutphen, doet uitspraak over twee weken.

 

Datum: vrijdag 6 december 2013, 17:28
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen
Tags: Gelderland, Haaksbergen, Londen, Overijssel, Verenigd Koninkrijk, Zutphen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry