Live: Loting WK 2014 in Brazilië

06/12
2013
Update 13.09 uur: Er werd donderdag al een proefloting gehouden tijdens de generale repetitie.

De uitslag van die loting was:

Groep A: Brazilië, Frankrijk, Australië en Italië Groep B: Uruguay, Nigeria, Amerika en Kroatië Groep C: Argentinië, Ghana, Costa Rica en Rusland Groep D: Zwitserland, Chili, Japan en Griekenland Groep E: Spanje, Ivoorkust, Zuid-Korea en Engeland Groep F: Colombia, Kameroen, Honduras en Nederland Groep G: Duitsland, Ecuador, Iran en Portugal Groep H: België, Algerije, Mexico en Bosnië
Update 11.40 uur: Louis van Gaal vindt het niet erg om in de `poule des doods` te zitten. Dat zei de bondscoach in Brazilië tijdens een interview met het Belgische Sporza. `Geef mij maar een poule des doods. Daar raken we wel door.` Volgens Van Gaal zullen de grote afstanden en het klimaat een stempel drukken op dit WK. `Je speelt hier niet onder gelijke omstandigheden. Teams met een gunstige loting maken meer kans om door te stoten.`

Update 11.27 uur: De loting zal anderhalf uur duren en wordt in 193 van de 209 bij de FIFA aangesloten landen live op televisie uitgezonden.

Uitleg voorloting:  Vlak vóór de WK-loting wordt een van de Europese landen uit pot 4 geloot en bij pot 2 gevoegd, waarna alle potten acht landen bevatten. Om te vermijden dat er een poule met drie Europese landen wordt gevormd, gebruikt de FIFA een zogenaamde 'pot X' met daarin de Zuid-Amerikaanse groepshoofden (Argentinië, Brazilië, Colombia en Uruguay). Daaruit wordt meteen één land geloot en gekoppeld aan het Europees land uit pot 2. De overige drie Zuid-Amerikaanse reekshoofden gaan daarna terug in pot 1 voor de verdere loting.

Update 10.33 uur: Om alvast in de sfeer van de WK-loting te komen kan je de loting zelf al simuleren. Op de website van 'The Guardian' kan je met één muisklik de acht groepen samenstellen. Met een tweede muisklik komt de volledige knock-out fase over het scherm gerold, tot de nieuwe wereldkampioen toe.

Update 10.15 uur: De WK-loting in Brazilië is live te zien op TV bij de NOS op Nederland 1. De uitzending begint om 16.30 uur en duurt tot 19.00 uur. De presentatie ligt in handen van Tom Egberts. Jack van Gelder is in Brazilië voor de eerste reacties. Het commentaar tijdens de ceremonie komt van Arno Vermeulen. Joep Schreuder maakt een aantal reportages, onder meer over het gastland Brazilië.

Het is een belangrijke dag voor Oranje. Om 17.00 uur Nederlandse tijd vindt in Brazilië de WK-loting plaats. De loting wordt gehouden in het Braziliaanse Costa do Sauipe.

Oranje zit voorlopig samen met acht andere Europese niet-groepshoofden in pot 4, maar kan in de omstreden voorloting nog verhuizen naar pot 2.

Ook wordt het speelschema van de mondiale eindronde bekend. Als het Nederlands elftal een aantal duels in het noorden afwerkt, is de kans aanwezig dat Oranje een basiskamp in die regio zal betrekken in plaats van in Rio de Janeiro.

De WK-loting wordt verricht door acht oud-voetballer die allemaal wereldkampioen zijn geweest: Alcides Ghiggia (Uruguay, tevens de oudste nog levende WK-winnaar), Geoff Hurst (Engeland), Cafu (Brazilië), Fabio Cannavaro (Italië), Mario Kempes (Argentinië), Fernando Hierro (Spanje), Zinedine Zidane (Frankrijk) en Lothar Matthäus (Duitsland).

Pot 1 (groepshoofden):  Brazilië, Spanje, Duitsland, Argentinië, Colombia, België, Uruguay, Zwitserland. Pot 2:  Chili, Ivoorkust, Ecuador, Ghana, Algerije, Nigeria, Kameroen + een land uit pot 4 Pot 3:  Verenigde Staten, Mexico, Costa Rica, Honduras, Japan, Iran, Zuid-Korea, Australië. Pot 4:  Nederland, Italië, Engeland, Portugal, Griekenland, Bosnië, Kroatië, Rusland, Frankrijk.
Het 20e WK voetbal begint op 12 juni in Sao Paulo en eindigt op 13 juli in Rio de Janeiro, uiteraard in het befaamde Maracana-stadion. Twaalf steden en evenzoveel stadions vormen het decor voor de eerste mondiale eindstrijd in Zuid-Amerika sinds 1978, toen het Nederlands elftal in de verlenging van de finale voor gastland Argentinië capituleerde (3-1).

Datum: vrijdag 6 december 2013, 13:17
Bron: Metro Sport
Categorie: Entertainment
Tags: Algerije, Brazili, Chili, Colombia, Costa, Costa Rica, Duitsland, Ecuador, Frankrijk, Ghana, Griekenland, Honduras, Iran, Ivoorkust, Japan, Kameroen, Korea, Mexico, Nigeria, Portugal, Rio de Janeiro, Rusland, Spanje, Uruguay, Verenigde Staten, Zwitserlan

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry