Luis Suarez wordt verder opgehemeld

06/12
2013
Liverpool-coach Brendan Rodgers kon er woensdagavond niet meer omheen. Na afloop van de 5-1 zege van zijn ploeg op Norwich City, met vier schitterende treffers van spits Luis Suarez, hield de manager wijselijk de gebruikelijke clichés voor zich. `Normaal praat ik graag over de teamprestatie`, zei de coach op de persconferentie.

`Over hoe we het met zijn allen hebben gedaan. Maar het enige wat ik nu kan zeggen is dat Luis één van de beste aanvallers in de wereld is.` Rodgers is er zelfs van overtuigd dat Suarez het niveau van Messi gaat halen. `Bij de hedendaagse wereldspelers, de Ronaldo's en de Messi's, gaat het allemaal om de aantallen. En zij maken niet meer dan één, twee of drie treffers. Messi en Ronaldo staan al een paar jaar op eenzame hoogte. Luis is pas 26, dus ik denk dat hij de komende jaren alleen nog maar beter wordt.`

Ook de cijfers van Suarez liegen er momenteel natuurlijk niet om. De Uruguyaan voert in de Premier League na de veertiende speelronde de topscorerslijst alweer aan. De oud-Ajacied heeft dertien treffers achter zijn naam, twee meer dan Kun Agüero van Manchester City.

Dat is des te opmerkelijk omdat Suarez de eerste vijf wedstrijden van het seizoen nog geschorst was vanwege zijn krankzinnige beet in de arm van Chelsea-verdediger Branislav Ivanovic in april van dit jaar.

Daarmee heeft de Zuid-Amerikaan dus 13 doelpunten gemaakt in slechts negen duels. Een gemiddelde van 1,44 per partij. Of beter gezegd: Suarez scoort gemiddeld iedere 62 minuten één keer in de Premier League.

Met het naderende transferwindow zal de geruchtenmachine de komende weken weer op volle toeren gaan draaien. Om dat voor te zijn, benadrukte Rodgers woensdag nog maar even hoe goed Suarez en Liverpool wel niet bij elkaar passen.

`Zijn manier van spelen past precies bij deze club en de band met de supporters is ook perfect. De manier waarop wij proberen te voetballen is ideaal voor hem. Luis is daarom een lust voor het oog in deze rol bij Liverpool.`

Dat mag zo zijn, maar die woorden zeggen minder dan een grote zak geld uit de Spaanse hoofdstad.

 

Datum: vrijdag 6 december 2013, 09:36
Bron: Metro Sport
Categorie: Entertainment
Tags: Liverpool, Manchester, Verenigd Koninkrijk

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry