Woningzoekende hoeft geen bemiddelingskosten te betalen aan Rots-Vast Groep

05/12
2013
's-Hertogenbosch ,

De rechtbank Oost-Brabant heeft bepaald dat een man uit Schijndel, die via bemiddelingsbureau Rots-Vast Groep woonruimte zocht, dit bureau geen bemiddelingskosten hoeft te betalen. De kantonrechter verwierp het standpunt van Rots-Vast Groep dat tussen dit bureau en de man een bemiddelingsovereenkomst tot stand was gekomen.

De man, die zich niet als woningzoekende bij het bureau had ingeschreven, vond een woonruimte via de website van het bemiddelingsbureau. Na een bezichtiging gaf de man te kennen dat hij de woonruimte wilde huren. Vervolgens moest hij een acceptatieformulier tekenen, waarin hij verklaart bemiddelingskosten verschuldigd te zijn. De kantonrechter is van oordeel dat in zo’n geval niet kan worden aangenomen dat de man aan het bureau opdracht heeft gegeven om voor hem te bemiddelen bij het vinden van woonruimte. De man heeft alleen gebruik gemaakt van een openbare publicatie door het bureau.

De inspanningen van het bureau hebben niet tot een huurovereenkomst geleid, omdat de verhuurder van de woonruimte achteraf een veel hogere waarborgsom wilde hebben dan door het bemiddelingsbureau was voorgehouden. Op de website geeft het bureau aan te werken op basis van het ‘no cure, no pay’ principe, wat inhoudt dat een klant alleen bemiddelingskosten betaalt wanneer een woning is gevonden en een overeenkomst tot stand is gebracht. Het feit dat dit laatste resultaat niet was bereikt, gaf de kantonrechter aanleiding om te oordelen dat hier sprake was van een typisch geval van ‘no pay’.

Datum: donderdag 5 december 2013, 15:00
Bron: Rechtspraak.nl
Categorie: Algemeen
Tags: Noord-Brabant, Schijndel

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry