Lage verandersnelheid organisatie grootste belemmering self-directed customer

27/11
2013
EINDHOVEN (EZPress) - De belangrijkste reden dat financiële instellingen nog niet inspelen op de self-directed customer is de lage verandersnelheid van organisaties. Dit blijkt uit onderzoek van Hyarchis, aanbieder van Enterprise- en Web Content Management oplossingen, onder ruim 400 professionals binnen de financiële branche. 31 procent van de ondervraagden geeft aan dat het innovatietempo dermate laag is, dat dit een belemmering vormt bij het aanpassen van hun diensten aan de self-directed customer. De self-directed customer is een klant die onder andere niet tevreden is met de traditionele one-size-fits-all benadering en iemand die graag zelf wil bepalen hoe en wanneer hij geholpen wordt.

Uit het onderzoek blijkt ook dat de cultuur van financiële organisaties (19%) in de weg staat. Daarnaast zijn het ontbreken van kennis en vaardigheden (16%) en ontoereikende IT-systemen (15%) belangrijke oorzaken van de stroeve omgang met deze klant die nieuwe eisen en behoeften heeft. Financiële instellingen die voorop willen lopen op het gebied van innovatie, betrekken hun klant bij het gehele proces. Deze trend is steeds meer in opkomst en kan het verschil te maken tussen een succesvolle en niet-succesvolle marktbenadering.

Sybrand Jongejans, algemeen directeur bij Hyarchis: “Het is interessant dat uit ons onderzoek blijkt dat de lage verandersnelheid één van de belangrijkste knelpunten is bij het omgaan met de self-directed customer. Om als financiële organisatie voorop te blijven lopen, is het belangrijk dat men de klant meer centraal zet en meegaat met deze innovatie. Organisaties doen er daarom goed aan om de knelpunten bij zichzelf na te gaan en deze aan te pakken. Zo wordt er vrij baan gemaakt voor innovatie en groei.”

De overige onderzoeksresultaten en meer informatie over innovatie binnen de financiële branche zijn te vinden in dit whitepaper: http://www.hyarchis.com/actueel/hyarchis-download-whitepaper.

//Einde bericht

Bron: Hyarchis

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: woensdag 27 november 2013, 12:40
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Eindhoven, Noord-Brabant

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry