Erop uit in de herfstvakantie: volop verrassende activiteiten in het landschap

13/10
2009
Nieuwsbericht | 13-10-2009

Paddenstoelen zoeken tijdens een schimmeltocht in het bos? Eidoppen tellen van ringslangen of griezelen tijdens de Nacht van de Nacht? Wie op zoek is naar leuke buitenactiviteiten voor de komende herfstvakantie, kan op www.mooierlandschap.nl kiezen uit honderden activiteiten in het Nederlandse landschap.

Op deze website hebben ruim veertig organisaties en provincies hun - veelal gratis - publieksactiviteiten in de nieuwe Landschapskalender geplaatst. Het aanbod van excursies, workshops en speurtochten is verspreid over het hele land en geschikt voor jong en oud.  

Handen uit de mouwen of met de benen omhoog? De herfstvakantie is bij uitstek geschikt om in eigen land te genieten van de laatste zonnestralen van het jaar. Dat genieten ook een actieve invulling kan hebben, bewijzen de vele 'doe' activiteiten die dit jaar weer in het Nederlandse landschap worden georganiseerd. De populariteit hiervan geeft aan dat je lekker inspannen ook heel ontspannend kan zijn. Op www.mooierlandschap.nl staan de activiteiten handig gerangschikt op datum, regio en soort activiteit. Bijna alle activiteiten zijn geschikt voor kinderen.

Meer betrokkenheid bij het landschap De website www.mooierlandschap.nl is een onderdeel van de campagne: 'Een mooier landschap, maak het mee'. De initiatiefnemers (de ministeries van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM), de twaalf provincies en de ruim 40 ondertekenaars van het Landschapsmanifest) willen met deze campagne een bijdrage leveren aan het vergroten van de betrokkenheid van burgers bij het landschap. De campagne is gestart in juni 2009 en loopt tot eind 2011.

 

Datum: dinsdag 13 oktober 2009, 13:57
Bron: Ministerie van Infrastructuur en Millieu
Categorie: Natuur en Milieu

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry