Dubbele Reiniging en Ontsmetting door vogelgriep in Spanje

13/10
2009
Persbericht | 13-10-2009

Op 12 oktober 2009 is bij een bedrijf in Guadalajara, vlak bij Madrid in Spanje, een variant van het vogelgriepvirus vastgesteld. Het gaat om de hoog pathogene H7-variant; dat betekent dat de ziekte besmettelijk is voor andere vogels. Vanaf dinsdag 13 oktober geldt daarom een plicht tot dubbele reiniging en ontsmetting.

Situatie SpanjeHet betreft een groot bedrijf met leghennen. De Spaanse overheid heeft de dieren inmiddels geruimd. Daarnaast heeft de Spaanse overheid een beschermingsgebied (3km) en een toezichtsgebied (10 km) ingesteld. Binnen deze gebieden is een vervoersverbod ingesteld voor levend pluimvee en hun producten.

Extra Reiniging en ontsmetting vervoermiddelenIn Nederland gaat bij een bevestiging van hoog pathogene vogelgriep in een ander land direct de maatregel in dat vervoermiddelen met broedeieren of pluimvee die in het besmette land zijn geweest, bij terugkeer in Nederland een extra reiniging en ontsmetting moeten ondergaan. Vanuit Spanje is in de afgelopen periode geen pluimvee naar Nederland gekomen.

Datum: dinsdag 13 oktober 2009, 17:23
Bron: Ministerie van Infrastructuur en Millieu
Categorie: Natuur en Milieu
Tags: Guadalajara, Madrid, Mexico, Spanje

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry