OM eist twintig maanden cel voor straatroof in Den Haag

29/11
2013
Een 19-jarige Rotterdammer hoorde vrijdag 29 november een gevangenisstraf van twintig maanden tegen zich eisen door de officier van justitie te Den Haag. Hij wordt ervan verdacht op donderdag 18 juli 2013 - op klaarlichte dag en onder bedreiging van een vuurwapen - twee jongens te hebben beroofd. Dit gebeurde terwijl de jongens op de Plesmanlaan in Den Haag op de tram wachtten.

De slachtoffers van 15 en 16 jaar zaten in het tramhokje, toen er een andere jongen naast hen kwam zitten. Plotseling voelde de 15-jarige iets in zijn zij prikken. Toen hij opzij keek, bleek het om een pistool te gaan. Hij werd door de overvaller gesommeerd om zijn telefoon af te geven.

Ook de 16-jarige kreeg te horen dat hij zijn telefoon en portemonnee moest geven. Toen de 16-jarige daarop niet meteen reageerde, pakte de overvaller een magazijn uit zijn zak, stopte dat in het pistool en laadde door. Hij richtte het pistool opnieuw op de 15-jarige en zei tegen de 16-jarige: ‘Geef me je portemonnee of ik schiet'. Daarop gaf de 16-jarige zijn portemonnee en telefoon af.

Een van de gestolen telefoons werd nog diezelfde dag met een andere SIM-kaart (met het nummer van verdachte) in gebruik genomen en aangestraald op een adres in Rotterdam, de woning van de verdachte. De politie deed vervolgens een huiszoeking. Daarbij werd één van de gestolen telefoons gevonden en ook een betaalpasje en een OV-chipkaart van de slachtoffers. De andere gestolen telefoon trof de politie later aan bij de zus van de verdachte. Verder voldoet de verdachte aan het signalement van de overvaller.

De verdachte ontkent iets met de overval te maken te hebben. Maar volgens de officier van justitie is wettig en overtuigend bewezen dat hij verantwoordelijk is voor de overval. Daarom eist zij twintig maanden cel voor diefstal met geweld en heling. De verdachte is eerder voor vermogensfeiten veroordeeld.

Aanpak overvallen en straatroof
De aanpak van overvallen en straatroven zijn prioriteiten van het Openbaar Ministerie. Het OM en de politie-eenheid Den Haag werken nauw samen in de aanpak van overvallen. Het OM heeft een speciale overvallenofficier aangewezen die leiding geeft aan het overvallenteam (Twisterteam) van politie Haaglanden. Ook werkt het OM nauw samen met de politie in de aanpak van straatroven.

De uitspraak is over veertien dagen.

Datum: vrijdag 29 november 2013, 17:05
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen
Tags: Rotterdam, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry