De 'Verhuisadviseur Senioren' keert terug

26/11
2013
26-11-2013

De gemeente gaat de doorstroming op de woningmarkt bevorderen door senioren in sociale huurwoningen voorrang te verlenen bij de woningtoewijzing, wanneer zij een grote woning achterlaten en kiezen voor een geschikt appartement. Tot 1 januari 2010 liep het pilotproject 'Verhuisadviseur 60+'. De evaluatie liet zien dat het project succesvol is geweest en perspectief biedt voor de toekomst. In een periode van één jaar zijn 150 oriëntatiegesprekken gevoerd, wat uiteindelijk heeft geleid tot 38 verhuizingen.

Met het project 'Verhuisadviseur Senioren' krijgen senioren hulp bij het zoeken van nieuwe woonruimte. Deze groep wil vaak een stapje terug doen in woonruimte en comfortabeler gaan wonen. Bijvoorbeeld gelijkvloers, geen tuin, kleiner en met minder onderhoud. Ook wonen zij vaak in woningen die geliefd zijn op de huizenmarkt. Doorstroming op de woningmarkt is van groot belang zowel voor huur- als koopwoningen. Door minder verhuisbewegingen loopt de doorstroming van gezinnen naar grotere woningen in gevaar. Starters en middeninkomens krijgen het daardoor moeilijk om een geschikte en betaalbare woning te vinden.

Om deze reden en om senioren te helpen bij het vinden van nieuwe geschiktere woonruimte keert de Verhuisadviseur Senioren voorlopig voor een periode van een jaar terug. De verhuisadviseur is een specialist op het gebied van wonen en doet in principe wat elke makelaar doet: het samenbrengen van vraag en aanbod. Daarnaast helpt de verhuisadviseur bij het oplossen van praktische problemen die bij een verhuizing komen kijken.

Datum: dinsdag 26 november 2013, 01:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry