Eindspurt van Feyenoord is nu al mislukt

25/11
2013
Feyenoord wilde nog vijf wedstrijden vlammen om er in de winterstop goed voor te staan. De eerste horde bleek zondag in Waalwijk te hoog.

Scherp

Het seizoen viel hem een beetje tegen. Vandaar dat Martin van Geel voorafgaand aan de wedstrijd bij RKC Waalwijk de boel op scherp probeerde te zetten. De technisch directeur had meer verwacht van het elftal en verlangde tot de winterstop een flinke eindspurt, zodat het kalenderjaar kan worden afgesloten met een hoge notering op de ranglijst van de Eredivisie. Dus moest er worden afgerekend met RKC Waalwijk, PSV, sc Heerenveen, FC Groningen en Heracles Almelo.

Uitgerekend ging Feyenoord gisteren tegen de op papier minst sterke tegenstander klungelig onderuit. Aurélien Joachim zorgde er in de blessuretijd voor dat de Rotterdamse eindspurt nu al als mislukt mag worden bestempeld.

Klungelig

De enige treffer van het duel in het Mandemakers Stadion kwam uiterst klungelig tot stand. Daryl Janmaat ging aan de zijlijn voor de zoveelste keer op zoek naar een voetballende oplossing, terwijl hij de bal in de tribune had moeten jagen. RKC profiteerde optimaal en zorgde in de laatste seconden voor alweer de vijfde nederlaag van het seizoen voor de equipe van Ronald Koeman.

“Maar we hebben dit duel natuurlijk niet alleen in de laatste minuut verloren”, zei Joris Mathijsen na de zeperd. ”Nu wordt snel geconcludeerd dat we niet negentig minuten lang geconcentreerd kunnen spelen. Maar ik denk dat je de problemen ergens anders moet zoeken. Dat zijn zaken die we in de kleedkamer moeten bespreken en niet met de media.”

Kansen

Even later: ”We hadden wel de mogelijkheid om kansen te creëren, maar daar liep het elke keer slecht af. Heel veel aanvallen waren tot het zestienmetergebied goed, maar daarna ging het steeds mis. Als je dan iets rustiger blijft, krijg je vier of vijf grote kansen die je af moet maken. Nu hebben we er daar te weinig van gehad. In de eerste twintig minuten had ik het gevoel dat het onze dag zou worden, maar in de tweede helft werd ons spel minder en verdedigden we slecht bij de kansen die RKC kreeg.”

De uitspraken van Van Geel zorgden volgens Mathijsen niet voor extra druk. Maar ook niet voor extra motivatie. ”Die druk en motivatie zijn er bij een topclub als Feyenoord altijd. Maar in uitwedstrijden hebben we gewoon erg veel moeite om over een dood punt heen te komen.”

Fout

Mathijsen heeft eerder in een situatie gezeten waarin binnen zijn ploeg veel structureel fout ging. ”Bij Hamburger SV lukte helemaal niets en hadden we slechts dertien punten na de eerste seizoenshelft, maar na de winterstop haalden we met hetzelfde elftal nog Europees voetbal. Tja, hoe kan zoiets? Geen idee. We moeten gewoon zorgen dat we de wedstrijden in De Kuip winnen en een keer die flow kunnen meenemen naar een uitduel.”

Datum: maandag 25 november 2013, 09:20
Bron: Metro Sport
Categorie: Entertainment
Tags: Almelo, Friesland, Groningen, Heerenveen, Noord-Brabant, Overijssel, Rotterdam, Waalwijk, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry