Bezoek Rutte en Ploumen aan China

15/11
2013
Minister-president Rutte en minister Ploumen (Buitenlandse Handel) brengen een bezoek aan China. Zij hebben onder meer ontmoetingen met president Xi Jinping en premier Li Keqiang. Tijdens het bezoek staat handel hoog op de agenda. De bewindslieden worden dan ook vergezeld door een delegatie van het bedrijfsleven.

Vrijdag 15 november

Minister-president Rutte start zijn bezoek met een ontmoeting met president Xi JinPing, premier Li Keqiang, en voorzitter Zhang Dejiang van het Nationaal Volkscongres. Ook staan er verschillende bedrijfsbezoeken en gesprekken met Nederlandse en Chinese ondernemers gepland.

Premier Li Keqiang ontvangt minister-president Rutte in de Grote Hal van het Volk. Foto: Flickr.com/minister-president

President Xi Jinping ontvangt minister-president Rutte en minister Ploumen op de eerste dag van hun bezoek aan China. Foto: Flickr.com/minister-president

Rutte en minister Ploumen spreken vandaag tijdens een rondetafelbijeenkomst met CEO’s van Nederlandse en Chinese bedrijven over de economische samenwerking tussen beide landen.

Minister-president Rutte en minister Ploumen spreken tijdens een rondetafelbijeenkomst met CEO’s van Nederlandse en Chinese bedrijven. Foto: Flickr.com/minister-president

Aan het eind van de middag dineren Rutte en Ploumen met president Xi Jinping, gevolgd door een handelsreceptie met het Nederlands en Chinese bedrijfsleven.

Minister-president Rutte en minister Ploumen het `trade dinner`, waar verschillende contracten zijn gesloten. Foto: Flickr.com/minister-president

Zaterdag 16 november

Het gezelschap neemt deel aan een Chinees-Nederlandse investeringstop bij de Bank of China. Aansluitend bezoekt Rutte bezoekt Teesing Industrial Systems, een van oorsprong Nederlands bedrijf. Ploumen brengt een bezoek aan Boon Edam, een Nederlands bedrijf voor draaideuren en beveiligingstoegangen. Daarna reist zij verder naar Myanmar, het vroegere Birma.

's Middags luncht premier Rutte met premier Li Keqiang en vertegenwoordigers van Friesland Campina, China Argricultural University en de Wageningen Universiteit. Tijdens deze lunch wordt een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen Friesland Campina en de twee universiteiten op het gebied van de zuivelindustrie.

Datum: vrijdag 15 november 2013, 15:21
Bron: Ministerie van AZ
Categorie: Algemeen
Tags: China, Friesland, Gelderland, Myanmar, Wageningen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry