Parkeervergunning binnen 5 minuten

21/11
2013
21-11-2013

Per 2 december kunnen inwoners van Utrecht in de tijd die het kost om een parkeerkaartje te kopen een parkeervergunning aanvragen. Deze is meteen geldig. De gemeente Utrecht verbetert hiermee haar digitale dienstverlening.

Digitaal aanvragen van een parkeervergunning voor inwoners is al mogelijk via het digitaal loket op www.utrecht.nl. De vergunning wordt gemiddeld binnen twee weken verstrekt. Tot die tijd moeten bewoners parkeergeld betalen. Vanaf 2 december is dit niet meer nodig. 24 uur per dag, 7 dagen in de week worden digitale aanvragen direct beoordeeld in een geautomatiseerd systeem. Dit systeem is gekoppeld aan de gemeentelijke basisadministratie en de kentekenregistratie van de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Wanneer de eerste kwartaalbetaling overgemaakt wordt, is de vergunning per direct geldig.

Parkeerproducten

De nieuwe werkwijze is per half november al mogelijk voor de aanvraag van een bezoekersvergunning. Per 2 december komt daar de digitale aanvraag van een parkeervergunning voor bewoners bij. Daarnaast kan voor het tijdelijk gebruik van een leenauto direct via internet een tijdelijke vergunning aangevraagd worden. Koopt u een nieuwe auto dan is het aanvragen van een permanente vergunning ook meteen te regelen. Voor bedrijven is het vanaf half november mogelijk om de aanvraag digitaal te doen naast het huidige papieren formulier.

Voorwaarden

Directe verstrekking van de parkeervergunning is gebonden aan een aantal voorwaarden. Is er een wachtlijst in de parkeerzone dan is directe toekenning niet mogelijk. Daarbij moet de eerste termijn direct voldaan worden via iDEAL. Daarna is betaling per acceptgiro of automatische incasso mogelijk. Ook moet het kenteken op naam staan van de aanvrager. Dit is vaak bij een lease- of bedrijfsauto niet het geval. De afhandeling van deze aanvragen duur maximaal vijf werkdagen.

Wilt u meer weten over het digitaal aanvragen van een parkeervergunning.

Zie www.utrecht.nl/parkeervergunningbewoner

Datum: donderdag 21 november 2013, 01:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry