Rutte onder indruk van economische groei Indonesië

20/11
2013
Premier Rutte is onder de indruk van de snelheid waarmee de Indonesische economie groeit. Dit zei Rutte tijdens vandaag tijdens de eerste dag van het Nederlandse handelsbezoek aan Indonesië. Ook is de minister-president `onder de indruk’ van de opkomst van de Indonesische middenklasse.O ok sprak Rutte zijn respect uit voor de internationale verantwoordelijkheid die Indonesië neemt als lid van de G20 en ASEAN, het samenwerkingsverband van de Zuidoost-Aziatische staten.

Rutte is momenteel in Indonesië voor een driedaags bezoek aan de voormalige kolonie. In zijn kielzog reizen meer dan 100 Nederlandse bedrijven mee. Rutte wordt tijdens de economische missie bijgestaan door minister Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken. Tijdens zijn bezoek heeft Rutte ontmoetingen met onder meer president Yudhoyono en vice-president Boediono.

Minister Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking zei tijdens de eerste dag dat het goed mogelijk is dat Nederland met Indonesië gaat samenwerken om ontwikkelingslanden als Birma te helpen.

Datum: woensdag 20 november 2013, 20:03
Bron: Indoweb
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry