Oud-directeur woningstichting aansprakelijk voor mislukt bouwproject

20/11
2013
's-Hertogenbosch ,

Een oud-directeur van woningstichting Servatius is aansprakelijk voor de schade die de woningstichting leed door een mislukt bouwproject in Maastricht. Dat is het oordeel van de rechtbank Oost-Brabant.

De man gaf als directeur bij Servatius toestemming voor de bouw van een complex met studentenwoningen, (sociale) woningbouw en commerciële ruimten, waaronder een sporthal en kantoren. Volgens de rechtbank had de man de voorwaarden van de minister van Wonen, Wijken en Integratie moeten naleven voordat hij de aannemers groen licht gaf. Zo gaf hij in strijd met die voorwaarden betalingsgaranties voor de totale bouw af. Ook had hij moeten regelen dat het project werd opgezet volgens de voorwaarden van de Raad van Toezicht om zo de financiële betrokkenheid van Servatius bij het commerciële deel van het project te beperken en de financiële risico’s voor de woningstichting voldoende af te dekken.

Volgens de rechtbank heeft de directeur zijn taak daarom onbehoorlijk vervuld, zeker ook omdat er te weinig zekerheid bestond over een aantal zeer wezenlijke zaken zoals de deelname van de twee andere partners (gemeente Maastricht en de universiteit van Maastricht), de toekomstige exploitatie en de financiering.

Schade

De schade die Servatius opliep door onbehoorlijk bestuur van de directeur is hem juridisch gezien toe te rekenen. Dat de schade pas duidelijk werd nadat Servatius besloot met het project te stoppen en de directeur al was vertrokken, maakt daarbij niet uit.

Niet alle schade staat in verband met het handelen van de directeur. Over de vraag hoeveel schade hij moet vergoeden wordt verder geprocedeerd. De eerstvolgende zitting is op vrijdag 10 januari 2014 om 9.30 uur.

Datum: woensdag 20 november 2013, 13:00
Bron: Rechtspraak.nl
Categorie: Algemeen
Tags: Limburg, Maastricht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry