Utrechtse student volgt steeds meer ondernemerschapsonderwijs

19/11
2013
De toegenomen belangstelling voor lessen over ondernemerschap blijkt uit de aanmeldingen voor de cursussen die aan Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht en het Universitair Medisch Centrum Utrecht  worden gegeven. In dit academische jaar zijn er 1459 inschrijvingen voor ondernemerschapsonderwijs aan de universiteit, dit is praktisch een verdriedubbeling in vergelijking met 2010.

Groei door brede toegankelijkheid

Binnen de studie kunnen studenten op verschillende manieren kennismaken en zich verdiepen in ondernemerschap. Ze kunnen bijvoorbeeld in het begin van hun studie al cursussen volgen om zo vroeg mogelijk kennis te maken met het vakgebied. “Het gaat hier niet alleen om economiestudenten. De afgelopen twee jaar hebben we het onderwijs op het gebied van ondernemerschap toegankelijk gemaakt voor studenten van alle studierichtingen. En ook daar slaat ondernemerschap aan,” aldus Hein Roelfsema, directeur van het Utrecht Center for Entrepreneurship (UtrechtCE). Het ondernemerschapsonderwijs combineert theorie en praktijk en gaat verder dan alleen het schrijven van een business plan. Studenten gaan met hun inhoudelijke kennis aan de slag en doen dit vaak in samenwerking met ondernemers en bedrijven.

Over UtrechtCE

Het Utrecht Center for Entrepreneurship organiseert en stimuleert onderwijs en evenementen vanuit de Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht en het Universitair Medisch Centrum Utrecht.

Meer informatie

Hein Roelfsema, directeur Utrecht Center for Entrepreneurship, 06 24605542 of hein.roelfsema@utrechtvc.nl. 

 

Datum: dinsdag 19 november 2013, 14:48
Bron: Universiteit Utrecht
Categorie: Wetenschap
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry