Nieuwe stadskantoor Utrecht straks goed toegankelijk voor iedereen

13/10
2009
13-10-2009

Staatssecretaris Bussemaker van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, bezoekt op 14 oktober aanstaande Utrecht. Ze wil weten hoe de gemeente ervoor zorgt dat het nieuwe stadskantoor straks goed toegankelijk is voor iedereen. De gemeente heeft al in het begin van het ontwerpproces belangenorganisaties van mensen met een functiebeperking gevraagd mee te denken over de ontwikkeling van het stadkantoor. Deze aanpak is gebaseerd op de Agenda 22, een lijst met 22 afspraken, opgesteld door de Verenigde Naties, om te zorgen dat mensen met een functiebeperking optimaal kunnen meedoen in de maatschappij.

Zowel het bestuur als de ambtenaren van de gemeente Utrecht houden in het kader van Agenda 22 rekening met toegankelijkheid voor mensen met een beperking bij het maken en uitvoeren van beleid. De beperking kan zowel lichamelijk, verstandelijk, als langdurig psychisch zijn.

De gemeente werkt hierbij nauw samen met vertegenwoordigers van belangenorganisaties, die als geen ander weten waar je rekening mee moet houden om een gebouw voor iedereen toegankelijk te maken. In het nieuw te bouwen stadskantoor van Utrecht is toegankelijkheid al tijdens het ontwerpproces is meegenomen. Staatsecretaris Bussemakers bezoekt Utrecht om zich te laten inspireren door de ervaringen met de aanpak van de ontwikkeling van het Stadskantoor.

Een toegankelijk Stadskantoor alleen is echter niet voldoende. Ook de (directe) omgeving moet goed bereikbaar zijn. In het Stationsgebied is dat, door het grote aantal betrokken partijen, een complexe opdracht. Het doel is dat naast het Stadskantoor, ook de openbare ruimte eromheen het ITS keurmerk voor toegankelijkheid zal krijgen. Een ITS totaal, voor de openbare ruimte, is nog niet eerder toegekend in Nederland.

Datum: dinsdag 13 oktober 2009, 02:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry