Dimi de Jong heeft weg naar Sotsji ook ingezet

18/11
2013
Schouderblessure

Zeker van deelname aan de Spelen in Sotsji is Dimi de Jong al sinds afgelopen voorjaar. Eerst moest de 19-jarige snowboarder echter afrekenen met een hardnekkige schouderblessure zodat hij weer kon gaan werken aan zijn trucs voor in de halfpipe en misschien ook op de slopestyle. Zorgen maakt de Hagenaar zich echter niet. “Ik heb nog tijd tot aan Sotsji.”

“Ik heb het goede gevoel op het snowboard gelukkig snel terug”, zegt De Jong in Landgraaf waar hij voor het eerst na een half jaar weer drie dagen op de sneeuw stond. Het was een succesvolle rentree Tijdens de Europa Cup slopestyle laat De Jong in de laatste finalerun zijn klasse zien – ondanks dat hij nog voorzichtig aan doet – en wint. Het zegt volgens de jonge snowboarder niet zoveel, maar het is wel een lekker gevoel.

Hinderlijk

“Gelukkig ook maar dat ik niet eerst twee manden moet wennen, want die tijd heb ik dit seizoen niet. Ik ga nu eerst drie weken naar Finland om te trainen en mee te doen aan de World Cup, daarna gaan we naar de VS.”

De voorbereiding op de Spelen van De Jong werd hinderlijk onderbroken door een schouderblessure. En de snowboarder was nog maar net terug van een enkelblessure.

Lastig

“Gelukkig was mijn herstel in de zomer, dan mis je minder. Maar het is wel lastig als je filmpjes van de andere snowboarders in de sneeuw voorbij ziet komen en jij zit thuis op de bank.” Stilgezeten heeft de 19-jarige snowboarder echter niet. “Nee je kunt wel teleurgesteld blijven. Ik ben gewoon positief gebleven, heb zes dagen per week in de gym gezeten om aan mijn herstel te werken.”

Natuurlijk is hij kostbare trainingsuren kwijtgeraakt om aan zijn sprongen en trucs te werken, maar hij heeft nog tijd, legt hij uit. “In drie maanden kan veel gebeuren. Voor je een sprong in een wedstrijd doet, moet je ‘m zeker een paar honderd keer hebben gedaan. Ik heb afgelopen seizoen nog twee nieuwe sprongen geleerd en wil er nu nog een nieuwe doen. Dat moet lukken.” De Jong is al sinds maart zeker van deelname op de halfpipe in Sotsji. Op slopestyle, een afdaling waarin je verschillende trucs moet laten zien op schansen en rail, kan De Jong zich nog kwalificeren. “Er zijn nog twee World Cups. Ik zal me eerst op de halfpipe focussen. Daar liggen qua prestaties de beste kansen. Maar ik weet dat ik straks in Sotsji ben. Dan zou het ook gaaf zijn om op slopestyle uit te komen.”

Datum: maandag 18 november 2013, 09:10
Bron: Metro Sport
Categorie: Entertainment
Tags: Finland, Landgraaf, Limburg

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry