Behandeling hoger beroep grensrechterzaak

18/11
2013
Leeuwarden ,

Op dinsdag 19 november 2013 begint het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden (locatie Leeuwarden) met de behandeling in hoger beroep van de strafzaak tegen zes minderjarigen en één meerderjarige, die allen worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen.

De behandeling vindt plaats in het paleis van justitie aan het Wilhelminaplein 1 in Leeuwarden. Voor de behandeling zijn meerdere zittingsdagen uitgetrokken in de periode van 19 november tot en met 5 december a.s.

Zitting deels openbaar

Bij de behandeling van het hoger beroep handhaaft het hof de regel dat de deuren gesloten blijven bij de rechtszaken tegen minderjarigen. Dit betekent dat pers en publiek geen toegang hebben bij de behandeling van de zaken tegen de zes minderjarigen op 19, 20 en 21 november. Alleen een ouder of voogd van de verdachte mag bij de behandeling aanwezig zijn. Daarnaast wordt toegang verleend aan de nabestaanden van het slachtoffer.

De behandeling van de zaak tegen de meerderjarige verdachte op 22 november is wel openbaar. Daar kan iedereen die belangstelling heeft bij zijn. Daarnaast mogen pers en publiek het requisitoir op 22 november – waarin de advocaat-generaal zijn eis toelicht - en een deel van de pleidooien van de advocaten op 25, 27 en 29 november bijwonen. Ook het voorlezen van de slachtofferverklaringen gebeurt in het openbaar.

Pers

De pers (ook schrijvende pers) wordt verzocht zich vooraf aan te melden. Aanmelden kan tot donderdag 21 november a.s. om 12.00 uur bij de afdeling communicatie van het gerechtshof, telefoon 058-2341770 of e-mail: f.steringa@rechtspraak.nl.

Publiek

Publiek hoeft zich niet aan te melden. Men wordt toegelaten voor zover er plaats is in de zittingszaal.

Publiek en pers dienen er rekening mee te houden dat het aantal plaatsen in de zittingszaal beperkt is.

De voorzitter kan te allen tijde, in het kader van een ordelijk verloop van de zitting, beslissen van het bovenstaande af te wijken.

Datum: maandag 18 november 2013, 10:00
Bron: Rechtspraak.nl
Categorie: Algemeen
Tags: Arnhem, Friesland, Gelderland, Leeuwarden

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry