Utrecht-Midden ondersteunt initiatieven tegen jeugdwerkloosheid

15/11
2013
15-11-2013

Wie rondloopt met een creatief idee om de jeugdwerkeloosheid in de regio aan te pakken, kan hiervoor een financiƫle bijdrage aanvragen. Initiatieven van jongeren zelf hebben een streepje voor. De vijftien gemeenten in de regio Utrecht-Midden stellen hiervoor 182.500 euro beschikbaar. Aanvragen moeten voor 8 december 2013 zijn ingediend. Het geld komt uit het regionale actieplan Jeugdwerkloosheid. De 15 gemeenten uit Utrecht-Midden werken daarin samen met onderwijsinstellingen, werkgevers, UWV en jongerenorganisaties. Doel is om 1275 extra jongeren in 2014 (weer) naar school of aan werk te helpen.

Het Rijk stelt landelijk 25 miljoen euro beschikbaar om de regionale aanpak van jeugdwerkloosheid tot en met 2014 te ondersteunen. Hiervan is ruim 800.000 euro bestemd voor de regio Utrecht- Midden. De helft van dit budget wordt rechtstreeks ingezet bij werkgevers om hen over de streep te trekken jongeren een kans te geven. 182.500 euro wordt als subsidie verstrekt vanuit de gemeente Utrecht (als centrumgemeente) voor het ondersteunen van initiatieven die gericht zijn op de regio. Verder worden er onder meer regionale jobhunters aangesteld en een 'leerwerkcoach' voor jongeren die een bedrijfsopleiding (BBL) volgen in het MBO.

Toename jeugdwerkloosheid
De werkloosheid loopt vooral onder jongeren sterk op. Ten opzichte van een jaar geleden is het aantal werkzoekende jongeren tot 27 jaar in de regio Utrecht-Midden bijna verdubbeld tot ruim 3.400 jongeren. De werkloosheid slaat extra hard toe bij schoolgaande jongeren op zoek naar een stage, jongeren zonder startkwalificatie en jongeren met een niet-westerse achtergrond. De drie doelen die de vijftien gemeenten in de regio Utrecht-Midden in het actieplan hebben uitgewerkt zijn: jongeren beter kwalificeren voor de arbeidsmarkt, jongeren in kwetsbare posities begeleiden naar werk en jongeren fit houden voor de arbeidsmarkt.

Subsidie aanvragen
Wie wil weten aan welke voorwaarden de subsidieaanvraag moet voldoen kan terecht op : www.utrecht.nl/subsidieactieplanjeugdwerkloosheid De aanvragen moeten voor 8 december 2013 zijn ingediend. De deelnemende gemeenten zijn: Bunnik, De Bilt, Houten, IJsselstein, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden en Zeist.

Datum: vrijdag 15 november 2013, 01:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Bunnik, De Bilt, Houten, IJsselstein, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry