OM vordert ruim 600.000 euro van voormalig notaris vastgoedfraude

15/11
2013
Het Openbaar Ministerie vordert een bedrag van 607.089,- euro wederrechtelijk verkregen voordeel van een verdachte uit de vastgoedfraudezaak Klimop. De officier van justitie heeft de rechtbank Haarlem vandaag gevraagd dit bedrag als betalingsverplichting op te leggen aan de 50-jarige voormalige notaris uit Heemstede.

De notaris verleende jarenlang zijn diensten aan de hoofdverdachten van de vastgoedfraude. In ruil voor hoge declaraties stonden miljoenen euro's  jarenlang op de derdengeldrekening van de notaris. Het geld moest uiteindelijk naar de hoofdverdachten uit de vastgoedfraude. Het geld was afkomstig van de werkgever van diezelfde verdachten. De 50-jarige man is eerder door de rechtbank Haarlem veroordeeld voor schuldwitwassen en het opzettelijk niet doen van een MOT-melding (Melding van een Ongebruikelijke Transactie) bij een vastgoedtransactie. 

Voor zijn werkzaamheden met de Bouwfondsprojecten Paasheuvelweg, Solaris, Coolsingel en Hollandse Meester heeft de voormalige notaris flinke vergoedingen gekregen. Het Openbaar Ministerie vordert het illegaal verkregen vermogen omdat misdaad niet mag lonen.

Vandaag is ook de zitting hervat tegen een andere verdachte uit de vastgoedfraudezaak Klimop. Het OM heeft tegen deze 48-jarige verdachte D.S uit Amsterdam eerder al een bedrag van € 2.202.225,27 gevorderd. Deze man heeft zijn positie bij zijn werkgever misbruikt door grote bedragen te ontvangen voor vastgoedtransacties.

Datum: vrijdag 15 november 2013, 14:48
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Haarlem, Heemstede, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry