Ondernemers verwachten kansen tijdens handelsmissie Indonesië

14/11
2013
DEN HAAG (EZPress) - Woensdag is een zeldzaam grote handelsmissie vertrokken voor een drielandentour naar China, Myanmar en Indonesië. Vooral in het laatste land hoopt het bedrijfsleven goede zaken te doen. . Premier Rutte en de ministers Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) en Van Bijsterveldt (Landbouw en Visserij) reizen met ruim honderd bedrijven in hun kielzog. In de tablet Forum vertellen twee ondernemers over hun verwachtingen. Thema`s van het bezoek zijn onder andere landbouw, infrastructuur en gezondheidszorg.

Economische groeier

Indonesië is het laatste van de drie landen dat wordt bezocht. Sinds 2006 heeft Nederland geen handelsmissie meer gestuurd naar het land dat een van de grootste economische groeiers ter wereld is. Voor Nederlandse bedrijven is Indonesië een markt vol kansen. Gedurende het vierdaagse bezoek worden gesprekken georganiseerd tussen Nederlandse en Indonesische bedrijven en zijn er ontmoetingen met de ministers van Handel, van Visserij, van landbouw en van Transport. Veel aandacht gaat uit naar het Jakarta Coastal Development Project, waar Nederlandse weg- en waterbouwbedrijven bij betrokken zijn.

Extra gewicht

Ondernemers verwachten dat de aanwezigheid van premier Rutte en minister Ploumen hun presentatie extra gewicht zal geven. `Ik probeer zoveel mogelijk gesprekken te voeren met zakenpartners, maar ook met financiers`, zegt Frans Haafkens. Hij is directeur van Resin Products & Technology in Enschede. Het bedrijf maakt kunststoffen met een nadruk op duurzaamheid en veiligheid. Resin heeft al enkele jaren een relatie met een Indonesisch bedrijf en wil nu een gezamenlijke productiefaciliteit opzetten in Indonesië.

//Einde bericht

Bron: VNO-NCW

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: donderdag 14 november 2013, 07:55
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: China, Enschede, Indonesië, Jakarta, Myanmar, Overijssel

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry