Nieuwe woningen in Van Esveldstraat

12/11
2013
12-11-2013

MBB Ontwikkeling is van plan om aan de Van Esveldstraat 31 maximaal 46 woningen te realiseren in 2016. In de zogeheten Bouwenvelop heeft het college van B&W vandaag de randvoorwaarden vastgesteld waarbinnen de nieuwbouw mogelijk is. Deze zijn flexibel opgezet waardoor het mogelijk is om maximaal 46 woningen te realiseren, maar ook minder. Zowel appartementen voor senioren als voor starters zijn hier mogelijk, in grootte variƫrend van 50 m2 tot 150 m2. De ontwikkeling draagt bij aan het verminderen van de druk op de woningmarkt door het toevoegen van woningen in een bepaalde doelgroep (senioren of starters). Gezien de locatie naast Nieuw Bleyenburg heeft de doelgroep senioren de voorkeur.

Bewoners in de omgeving hebben voor de zomer gereageerd op de plannen waarna het plan op een aantal punten is aangepast. Zo wordt er onder andere een keerlus gerealiseerd aan de voorzijde van het gebouw en aan de achterzijde is er meer ruimte voor groen. De VVE van Nieuw Bleyenburg onderzoekt of er een extra slagboom kan worden geplaatst om het (al bestaande) sluipverkeer over de eigen weg van Nieuw Bleyenburg tegen te gaan.

KPN huurt tot en met 2015 het volledige pand en zal daarna circa 100 m2 (bruto) in de plint afnemen voor een schakelstation. De volgende stap is het opstellen van een nieuw bestemmingsplan om de realisatie van de nieuwbouw mogelijk te maken. Het bestemmingsplan wordt dan ter vaststelling aan de raad aangeboden.

Datum: dinsdag 12 november 2013, 01:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry