Randvoorwaarden Studentenhuisvesting Cartesiusdriehoek vastgesteld

12/11
2013
12-11-2013

Vandaag zijn door het college van B&W de randvoorwaarden vastgesteld voor maximaal 600 studentenwoningen aan de Cartesiusweg, achter het CAB-gebouw. De hoogte varieert in 3 en 4 woonlagen. De randvoorwaarden zijn opgesteld in overleg met ontwikkelaar Van der Wiel en bewoners zijn hierbij betrokken. De studenteneenheden zullen voor een periode van 15 jaar worden gebouwd, vandaar de term semipermanent. De grond is eigendom van de NS en SSH zal de woningen verhuren.

Er zijn twee inloopbijeenkomsten georganiseerd en de zogeheten bouwenvelop heeft ruim twee weken ter inzage gelegen. Naar aanleiding van de eerste bijeenkomst en de reacties is het plan aangepast, waardoor meer bomen behouden kunnen worden. Na de tweede bijeenkomst zijn er 16 zienswijzen ingediend, voornamelijk over de mogelijke aantasting van de privacy en het uitzicht op de woningen aan de Seringstraat. Sommige bewoners vinden de bouwblokken te hoog. De ontwikkelaar heeft naar aanleiding van deze reacties nader onderzoek gedaan, waaruit eerdere bevindingen werden bevestigd: de bouwblokken zijn vanuit de tuinen in de Seringstraat amper te zien en vanaf de galerij van de vierde woonlaag is er nagenoeg geen inkijk op de begane grond en tuin van de woningen in de Seringstraat. De onderlinge afstand is 70 meter met daartussen het verhoogd spoortalud en geluidsscherm. De reacties hebben niet geleid tot aanpassing van de randvoorwaarden.

De functie van studentenhuisvesting past niet in het huidige bestemmingsplan. De bestemmingsplanwijziging en het aanvragen van een omgevingsvergunning worden nu in gang gezet. Indien er geen bezwaren worden ingediend, kan rond de zomer van 2014 gestart worden met de bouw. Bewoners die betrokken willen worden bij de verdere ontwikkeling van het bouwplan en de inrichting van het terrein kunnen zich bij de initiatiefnemer Van der Wiel aanmelden door een mail te sturen.

Datum: dinsdag 12 november 2013, 01:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry