Knock-out uitdelen wil Feyenoord nog steeds niet lukken

11/11
2013
Zelfs als de tegenstander in de touwen hangt, lukt het Feyenoord niet de genadeklap uit te delen.

Tikje

Met de openingstreffer van Aron Johansson deelde AZ gisteren in Rotterdam weliswaar een gevoelig tikje uit, maar Feyenoord was oppermachtig en liet de ploeg van Dick Advocaat alle hoeken van het veld zien. Bij vlagen combineerden de Kuipbewoners er lustig op los en was het spel zelfs oogstrelend te noemen. Dit seizoen kwam de equipe van Ronald Koeman niet eerder zo goed voor de dag. Maar aan het eind van de rit werd er slechts één puntje bijgeschreven.

Dat hadden er na de doelpunten van Mitchell te Vrede en Lex Immers drie moeten zijn, maar Feyenoord gaf de wedstrijd dom uit handen. Daryl Janmaat maakte een inschattingsfout, waarna hij Roy Beerens bij zijn shirt greep en Bas Nijhuis AZ een strafschop gaf. Jóhansson wist wel raad met dat buitenkansje en zette met meer dan een half uur te spelen de 2-2 eindstand op het bord. Puur omdat Feyenoord weer eens niet bij machte was de knock-out uit te delen.

Doodzonde

“Dat was uit bij Go Ahead Eagles ook al het geval”, somberde Daryl Janmaat na afloop. “Toen speelden we eveneens goed, maar kregen we in de laatste minuut de 2-2 om onze oren. Nu hadden we in de eerste helft al veel vaker moeten scoren en kregen we direct na de 2-1 nog een goede kans. Als Lex Immers die maakt, gooien we de wedstrijd op slot. Dan kan het zomaar 4-1 of zo worden en spelen we een perfecte wedstrijd. Nu is het doodzonde dat we niet winnen.”

Gezien het spelbeeld was het logisch dat Koeman na afloop tevreden was. Met Jordy Clasie als motor op het middenveld kon Feyenoord de tegenstander continu de eigen wil opleggen. De Rotterdammers waren weer eens baas in eigen huis, zoals dat voorgaande seizoenen vanzelfsprekend was. “Daarom ben ik trots op de ploeg”, aldus Koeman. “We zetten vroeg druk, we waren agressief en wonnen de duels. Maar op sommige momenten hadden we slimmer moeten spelen. Het is heel onnodig dat we punten hebben laten liggen.”

Klap

Feyenoord had na de topper van gisteren op de tweede plaats kunnen staan, maar moet het nu doen met de zesde plek. Een geruststellende gedachte voor de Rotterdammers is dat koploper Vitesse slechts drie punten meer heeft. Over twee weken krijgt Feyenoord bij RKC Waalwijk de kans om te bewijzen dat het voetballend de stijgende lijn te pakken heeft. Maar dan wordt het wel een keer tijd om ook de beslissende klap uit te delen.

 

Datum: maandag 11 november 2013, 08:52
Bron: Metro Sport
Categorie: Entertainment
Tags: Noord-Brabant, Rotterdam, Waalwijk, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry