OM eist in hoger beroep 18 jaar cel voor steekpartij in tbs-kliniek

08/11
2013
De advocaat-generaal (OM) in Leeuwarden heeft vandaag in hoger beroep een gevangenisstraf van 18 jaar geëist voor poging tot moord in een tbs-kliniek in Almere op 13 december 2011. De inmiddels 27-jarige verdachte zou geprobeerd hebben een medegedetineerde om het leven te brengen.

De verdachte viel het slachtoffer van achteren aan en stak hem meerdere keren in zijn rug. Volgens het OM handelde de verdachte met voorbedachte raad. Hij heeft doelbewust het mes achtergehouden en het slachtoffer opgewacht in het rookhok van de kliniek. Een medegedetineerde greep in en trok verdachte van het slachtoffer.

Volgens het OM is een langdurige gevangenisstraf passend. Het opnieuw opleggen van de tbs-maatregel is volgens het OM niet aan de orde. De verdachte zat in de tbs-kliniek voor het plegen van een levensdelict. Deze eerder opgelegde tbs-maatregel herleeft nadat verdachte de gevangenisstraf voor de poging tot moord heeft uitgezeten. `Hiermee is behandeling van verdachte gegarandeerd. In deze zaak moet vergelding de boventoon voeren,` aldus de advocaat-generaal op de zitting.

De rechtbank Zwolle-Lelystad veroordeelde de verdachte eerder tot 14 jaar cel, bij een eis van de officier van justitie van 20 jaar. Zowel het OM als de verdachte stelden hoger beroep in tegen de beslissing van de rechtbank.

Uitspraak (naar verwachting) over twee weken.

Datum: vrijdag 8 november 2013, 18:36
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen
Tags: Almere, Flevoland, Friesland, Leeuwarden, Lelystad, Overijssel, Zwolle

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry