Zeer natte periode

07/11
2013
Dat het de laatste tijd veel en vaak heeft geregend zal waarschijnlijk niemand zijn ontgaan. Na een natte september en een zeer natte oktober lijkt november daar niet voor onder te willen doen, want in de eerste week van de elfde maand is op veel plaatsen al 50 tot 80 mm hemelwater naar beneden gekomen. Het is daardoor nu al zeker dat dit seizoen de klimaatboeken in zal gaan als een zeer natte herfst.

In zowel september als oktober viel gemiddeld over het land ongeveer anderhalve keer de klimatologische maandhoeveelheid aan regenwater. Vooral het westen en midden hebben veel regen te verwerken gehad, terwijl het in het noordoosten en zuidoosten veel minder nat is geweest.
Op Goeree Overflakkee is van 1 september tot en met 6 november bijvoorbeeld al bijna 400 mm neerslag gevallen, tegenover ongeveer 150 mm in Zuid-Limburg. Een belangrijk deel van deze grote neerslaghoeveelheden kwam voor rekening van een paar bijzonder natte dagen in september en oktober. In de periode 8 tot en met 10 september viel in Hupsel bijvoorbeeld 112 mm, en van 11 tot en met 13 oktober viel in sommige delen van Zuid-Holland meer dan 120 mm.

Datum: donderdag 7 november 2013, 12:06
Bron: Meteo Consult
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Limburg

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry