Celstraffen van 5, 7 en 8 jaar geëist in megaproces

05/11
2013
In een megastrafzaak tegen een criminele organisatie heeft het Openbaar Ministerie vandaag bij de rechtbank Breda tegen drie hoofdverdachten gevangenisstraffen van vijf, zeven en acht jaar geëist. De organisatie was gericht op drugshandel, de productie van harddrugs en het witwassen van misdaadgeld.

Van het drietal hoofdverdachten waren twee mannen in de zomer van 2008 met hun gezinnen verhuisd naar Curaçao, waar zij in oktober van dat jaar werden aangehouden. De derde verdachte was woonachtig in Spanje en werd daar een maand later aangehouden. Inmiddels wonen zij weer in Nederland.

De rechtbank Breda veroordeelde in december 2011 dertien medeverdachten van het trio dat dezer dagen terecht staat. In de meeste zaken is hoger beroep ingesteld.

Het strafproces tegen de hoofdverdachten heeft lange tijd op zich laten wachten vanwege de uitvoering van rechtshulp in het buitenland.

Geldboetes De officieren van justitie van het Landelijk Parket eisten behalve gevangenisstraffen ook geldboetes van 40.000 tot 70.000 euro. De gepleegde feiten zijn puur uit winstbejag gepleegd en ernstig, aldus de officieren van justitie. `Een onvoorwaardelijke gevangenisstraf is hier de enige juiste sanctie.`

De uitspraak in de strafzaak wordt verwacht op 12 december.

Datum: dinsdag 5 november 2013, 16:53
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen
Tags: Breda, Noord-Brabant, Spanje

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry