Studenten krijgen eigen werkruimte voor initiatieven op gebied van sociaal en duurzaam ondernemerschap

19/11
2012
Op dit moment zijn al vijf initiatieven actief:

Stichting Move: Organisatie die zich inzet voor aandachtswijken in studentensteden.

SOON: Platform voor sociaal ondernemerschap. Ontwikkelt met studenten nieuwe sociale ondernemingen.

SIFE Utrecht: Studentenplatform voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Op basis van teams zetten de studenten van Utrecht SIFE ondernemingen op die economische kansen creëren voor kansarme bevolkingsgroepen in Utrecht.

As We Speak: Digitaal platform over innovatieve ontwikkelingen in Utrecht (website moet nog gelanceerd worden).

What The Fiets?: Verzamelt en repareert fietswrakken om ze door te verkopen en verzamelt fietsen van vertrekkende internationale studenten. Gaat ook fietsen repareren van studenten.

Op termijn kunnen hier nog meerdere initiatieven een plek krijgen. Ook zijn er flexplekken beschikbaar voor studenten die een project op het gebied van sociaal ondernemerschap en duurzaamheid doen. In de toekomst kunnen waarschijnlijk ook studenten van Hogeschool Utrecht en Hogeschool voor de Kunsten Utrecht hier een plek krijgen.

Samenwerken

Het idee achter The Office is: het is slimmer om samen te werken. De studenten kunnen van elkaar leren, met elkaar sparren en elkaars activiteiten versterken. Op deze manier vindt er een optimale kruisbestuiving plaats van studenten die maatschappelijk betrokken zijn. Een gezamenlijke plek biedt zichtbaarheid voor andere studenten en kan op deze manier uitgroeien tot een breder sociaal platform voor studenten. Voor de Universiteit Utrecht zijn de studenten een belangrijke ambassadeur en versterken zij ook het duurzame profiel.

Opening ‘The Office’

'The Office' opening op 21 november van 13.30 - 15.30 uur, op Heidelberglaan 2 (bij het Van Unnik-gebouw naar binnen en bij studiepunt Geowetenschappen naar rechts).

Datum: maandag 19 november 2012, 13:34
Bron: Universiteit Utrecht
Categorie: Wetenschap
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry