Universiteit Utrecht steunt Onderwijs Orakels

10/04
2013
De zogenaamde Onderwijs Orakels – mensen met een mening over het hoger onderwijs – zullen op 23 april in de universiteitssteden Amsterdam, Groningen, Nijmegen, Delft en Utrecht in korte presentaties hun visie delen. Utrecht zal het slot van de 1000 minuten voor haar rekening nemen van 20.30 tot 23.40 nadat eerder op de dag er een programmering in de andere plaatsen was.

Verschoolsing

Onderwijs Orakels is een initiatief van ‘bezorgde en betrokken’ studenten van verschillende hogescholen en universiteiten. Tijdens de manifestatie zullen hoogleraren, studenten, scholieren en ondernemers hun mening geven over ontwikkelingen in het onderwijs. Dit kan bijvoorbeeld een alternatief voor het leenstelsel zijn of een grondige analyse van de ontwikkelingen in het hoger onderwijs zoals internationalisering, digitalisering en de ‘verschoolsing’ van het hoger onderwijs.

Sympathisant

Het initiatief krijgt onder andere steun van verschillende studentenorganisaties en van de vereniging van universiteiten, de VSNU. De Universiteit Utrecht is ook sympathisant van de actie. De rector magnificus zal naar alle waarschijnlijkheid een bijdrage leveren, evenals hoogleraar Onderwijskunde Theo Wubbels.

Heeft u een bijdrage aan Onderwijs Orakels en kunt u uw visie of idee op 23 april binnen een kwartier uitleggen? Meld u dan aan als Onderwijs Orakel via www.onderwijsorakels.nl/doe-mee of neem contact op met raphael@onderwijsorakels.nl

 

 

 

Datum: woensdag 10 april 2013, 12:34
Bron: Universiteit Utrecht
Categorie: Wetenschap
Tags: Amsterdam, Delft, Gelderland, Groningen, Nijmegen, Noord-Holland, Utrecht, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry