Utrechtse studenten op reis naar Noord-Korea

15/04
2013
Anne Marie Droste, studente Natuurwetenschap & Innovatie en Bestuurs & Organisatiewetenschap en Informaticastudent Wouter Witvoet smeedden hun reisplannen vorig jaar, na afloop van de eerste editie van de Netherlands-Asia Honours Summer School in Hong Kong en Shanghai waar ze allebei aan deelnamen.

Dialoog

Terug in Nederland richtten de studenten de Beyond West Foundation op, een stichting ‘die het begrip tussen Oost en West wil verbeteren door interactie en dialoog.’ Om dit te ervaren en meer te leren over een totaal andere wereld organiseert het tweetal de zomerreis voor studenten en young professionals naar Noord Korea. De bedoeling is om in drie weken China, Noord-Korea en tenslotte Zuid-Korea aan te doen. In Pyongyang verblijft het gezelschap bij gastgezinnen.

Platform

Beide studenten manifesteren zich zeer nadrukkelijk op het gebied van de samenwerking tussen Nederland en Azië. In oktober 2012 deden ze aanbevelingen aan premier Mark Rutte hoe Nederlandse studenten meer betrokken kunnen worden bij de opkomst van Azië. Het belangrijkste advies van de studenten is om een landelijk platform op te zetten waarin alle mogelijkheden zoals summer schools, studie-uitwisseling en stage in Azië worden gebundeld. ‘Echt meer studenten zouden kennis moeten maken met Azië’, aldus Wouter Witvoet.

Organisatie Summer School

Dit jaar zitten Wouter en Anne Marie ook in de organisatie van de tweede editie van de Netherlands-Asia Honours Summer School. Daarvoor zijn inmiddels uit 300 aanmeldingen 75 kandidaten geselecteerd, van wie 12 uit Utrecht.

Contact

Wouter Witvoet, wouter@witvoet.nl, 0624193589

DUB heeft een uitgebreide reportage gepubliceerd over de voorgenomen Noord-Korea reis van Anne Marie Droste en Wouter Witvoet.

Datum: maandag 15 april 2013, 09:20
Bron: Universiteit Utrecht
Categorie: Wetenschap
Tags: China, Hong Kong, Korea, Noord-Korea, Pyongyang, Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry