Buurthuizen, cultuur en sport energiezuiniger

05/11
2013
05-11-2013

Gebruikers en eigenaren van buurthuizen, sportaccomodaties en culturele centra krijgen subsidie als ze hun pand energiezuiniger maken. Zo verlagen zij de energielasten en verbeteren zij het comfort in hun panden. Het college van B & W heeft een budget van €1,9 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het plaatsen van HR+glas, vloer, dak- en spouwisolatie.

Gebruikers van 'maatschappelijk vastgoed' willen graag energiemaatregelen aan hun pand (laten) nemen, maar eigenaren en gebruikers worden het niet altijd eens over wie de investeringen moet betalen. Om dit te overbruggen is de stimuleringsregeling voor Utrechts maatschappelijk vastgoed vastgesteld. Eigenaren en gebruikers van 'maatschappelijk vastgoed in Utrecht kunnen subsidie aanvragen voor het plaatsen van HR+ glas, vloer, dak- en spouwisolatie. Daarmee wordt de energierekening voor de gebruikers lager en vermindert de de CO2 -uitstoot.

De € 1,9 miljoen komt uit het uitvoeringsprogramma Utrechtse Energie! 2013-2014 zoals dat in januari 2013 door de raad is vastgesteld. Buurthuizen, (brede) scholen, sportaccomodaties, culturele centra, kerken en andere voorzieningen met een maatschappelijke functie komen in aanmerking voor de subsidie. Eigenaren of gebruikers kunnen tot maximaal €50.000,- subsidie krijgen voor een pand. Voor de regeling geldt op=op. De gemeente informeert de eigenaren en gebruikers van maatschappelijk vastgoed in de stad over de regeling. Ze hoopt dat veel Utrechtse instellingen deze kans grijpen om hun panden energetisch te verbeteren. Met het programma Utrechtse Energie! ondersteunt de gemeente bewoners en bedrijven bij het nemen van energiezuinige maatregelen. De regeling is vanaf 11 november aanstaande beschikbaar.

Datum: dinsdag 5 november 2013, 01:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry