Celstraffen en tbs voor ontvoering en verkrachting Belgische

28/10
2013
's-Hertogenbosch ,

Twee mannen (28 en 31 jaar) moeten acht en negen jaar de cel in voor ontvoering en verkrachting van een jonge vrouw uit Turnhout. De oudste verdachte krijgt daarnaast tbs opgelegd. De rechtbank Oost-Brabant veroordeelde beide mannen tot het betalen van in totaal ruim 20.000 euro aan materiële en immateriële schadevergoeding aan de vrouw.

De mannen hebben de toen 19-jarige vrouw in de Nieuwjaarsnacht van 2012 in Turnhout van haar vrijheid beroofd. Een van hen pakte de vrouw op straat vast, trok haar in een auto en plakte tape op haar gezicht. Beide mannen reden met de vrouw naar Nederland. In Eindhoven bedreigden ze haar en dwongen haar een woning in te gaan. Vervolgens hebben ze de vrouw meermalen verkracht. De rechtbank komt tot die conclusie op basis van onder meer DNA- en ander sporenonderzoek en diverse getuigenverklaringen.

Bij de bepaling van de straffen heeft de rechtbank ermee rekening gehouden dat de mannen de vrouw op zeer ernstige wijze langdurig hebben verkracht. Vervolgens zetten ze haar onder de douche en spoten ze een bijtende stof bij haar in om sporen te wissen. De mannen hebben de vrouw erna weer in de auto gegooid en op een zandpad half ontkleed en gehavend achtergelaten. Ze zouden haar en haar familie vermoorden als de vrouw de politie zou inschakelen. Voor het slachtoffer zijn de gebeurtenissen zeer vernederend en angstaanjagend geweest. Uit haar schriftelijke slachtofferverklaring komt naar voren dat ze op verschillende momenten vreesde voor haar leven.

De oudste man is door diverse deskundigen onderzocht. De rechtbank legt hem de maatregel van terbeschikkingstelling met dwangverpleging op, ondanks dat hij grotendeels weigerde om mee te werken aan onderzoek naar zijn geestvermogens. Vanwege de veiligheid van anderen is het noodzakelijk dat de man in het kader van tbs wordt behandeld.

De 31-jarige verdachte is eveneens veroordeeld voor mishandeling van een portier in 2012 en bedreiging van een vrouw, vernieling en het voorhanden hebben van een imitatievuurwapen in 2011.

 

 

 

Datum: maandag 28 oktober 2013, 14:00
Bron: Rechtspraak.nl
Categorie: Algemeen
Tags: Eindhoven, Noord-Brabant

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry