Beslissing Haagse hof over terugkeer minderjarig kind naar Suriname

23/10
2013
Den Haag ,

Het Haagse gerechtshof heeft op 23 oktober 2013 uitspraak gedaan in een spoedappel betreffende een minderjarig kind dat door zijn vader begin oktober 2013 vanuit Suriname naar Nederland is overgebracht. Deze overbrenging is gebeurd met tussenkomst van programmamaker John van den Heuvel. De Rotterdamse voorzieningenrechter had op 16 oktober 2013 beslist dat het kind met de grootouders naar Suriname terug moest.

De uitspraak van het Haagse gerechtshof beperkt zich vandaag tot de vorderingen van de vader om de uitvoerbaarheid bij voorraad en de verschuldigdheid van de dwangsom te schorsen. Het Haagse hof heeft deze verzoeken toegewezen. Dit betekent dat het kind vandaag niet terug naar Suriname hoeft, zoals de rechtbank had beslist.

Het hof zal mogelijk komende dinsdag en anders op vrijdag 1 november 2013 beslissen, of het kind wel of niet terug zal gaan naar Suriname. De beslissing tot schorsing van vandaag, geldt slechts tot de op dinsdag of op vrijdag 1 november te geven beslissing. Partijen hebben zich met onmiddellijke ingang aangemeld voor Cross Border Mediation. Deze wordt de komende dagen in gang gezet.

 

Datum: woensdag 23 oktober 2013, 13:45
Bron: Rechtspraak.nl
Categorie: Algemeen
Tags: Rotterdam, Suriname, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry