Gertjan Verbeek aan de slag bij FC Nürnberg

22/10
2013
Gertjan Verbeek gaat definitief aan de slag bij FC Nürnberg. Dat heeft de ploeg uit de Duitse Bundesliga dinsdag bevestigd. De 51-jarige trainer wordt om 13.00 uur gepresenteerd bij de club en leidt aansluitend direct zijn eerste training. Vrijdag debuteert hij als eindverantwoordelijke bij de Duitse club tijdens de uitwedstrijd tegen VfB Stuttgart.

Verbeek is in Nürnberg de opvolger van de twee weken gelden ontslagen Michael Wiesinger. Verbeek zat zelf zonder werk, nadat hij eind vorige maand bij AZ werd ontslagen vanwege een gebrek aan vertrouwen van de spelersgroep en clubleiding.

Duitse media meldden maandag al dat Verbeek de nieuwe trainer van de nummer 16 van de Bundesliga zou worden. Naar verluidt ondertekent hij een contract voor 2,5 jaar. FC Nürnberg, nog zegeloos in de competitie, had ook interesse in Marcel Koller, de bondscoach van Oostenrijk. Met hem kon de Duitse clubleiding evenwel geen akkoord bereiken. Ook René Meulensteen (ex-Manchester United, ex-Anzji) was een belangrijke kandidaat.

Voor zijn verblijf bij AZ werkte Verbeek bij Heracles Almelo, sc Heerenveen en Feyenoord. Verbeek is dit seizoen de derde Nederlandse trainer die in de Bundesliga actief is. Jos Luhukay (Hertha BSC) en Bert van Marwijk (Hamburger SV) zijn de andere twee.

Datum: dinsdag 22 oktober 2013, 10:27
Bron: Metro Sport
Categorie: Entertainment
Tags: Almelo, Duitsland, Friesland, Heerenveen, Manchester, Oostenrijk, Overijssel, Stuttgart, Verenigd Koninkrijk

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry