Startersdag Kamer van Koophandel zaterdag 2 november

21/10
2013
maandag 21 oktober 2013

Op 2 november is tussen 10.00-16.00 uur de gratis Startersdag van de Kamer van Koophandel. Ondernemers in de dop en startende ondernemers vinden er onder één dak alle informatie over de start van een eigen bedrijf; van de accountant, jurist, marketeer en social media-expert tot gemeente, bank en Belastingdienst. Bezoekers krijgen er persoonlijk advies, kunnen netwerken en van elkaar en van ervaren ondernemers leren.

De Gorinchemse ondernemer Peter de Bruijn bezocht de Startersdag vorig jaar. De eigenaar van D A G Koerier ging er blanco naartoe. „Ik ging er vooral heen met het idee dat ik misschien tegen dingen aan zou lopen waar ik zelf nog niet aan gedacht had. En ik moet zeggen, het was nuttig. Van de Belastingdienst kreeg ik uitleg over de btw op facturen en de premies die je moet afdragen. Ook heb ik gesproken met ervaren ondernemers die je vertellen wat je allemaal in de gaten moet houden als je een eigen bedrijf hebt.” Tijdens de Startersdag in Tiel en Utrecht is er naast de vaste stands ook dit jaar een Coachplein met ervaren ondernemers die graag hun kennis delen met de startende collega’s.

Drive and go
De Bruijn ging in januari van start met D A G Koerier, wat staat voor Drive And Go. De naam is een combinatie van zijn passie en zijn vak, als oud-vrachtwagenchauffeur zit hij graag op de weg. Hij vervoert in principe alles, van de kleinste enveloppe tot pallets goederen. Op dit moment mag hij in zijn bestelwagen maximaal 500 kilo vervoeren, maar inmiddels is de zzp’er bezig met de transportvergunning voor het grotere werk. Hoewel hij niet in de makkelijkste tijd is gestart, beginnen de zaken lekker te lopen, zegt hij. Klanten vinden hem vooral via zijn website en via Twitter, waar De Bruijn regelmatig tweets post. Hij gebruikt de sociale media meer dan ooit voor zijn bedrijf sinds hij er een workshop over volgde over de Startersdag. „Soms stap ik gewoon eens binnen bij een volger, ook als ik die niet ken. Ik denk altijd maar, ze volgen me niet voor niets, daar moet een gedachte achter zitten.” Via mijn website en via collega’s krijg ik ook klussen. Laatst kwam ik uit Duitsland net de grens over bij Emmen toen een collega belde of ik even iets kon oppikken.”

Definitieve zetje
De Bruijn heeft ook goed geleerd wat de waarde van netwerken voor de ondernemer is. Hij bezoekt regelmatig bijeenkomsten van Open Coffee in zijn regio en heeft daar al klanten geworven. „Je moet blijven komen en er in investeren, maar je moet niet verwachten dat je als je om negen uur binnenkomt en een paar uur later met een pakket opdrachten weer naar buiten loopt.” De ondernemer zegt veel aan de Startersdag te hebben gehad en noemt het evenement een aanrader voor iedereen. „Ik had mijn bedrijf al voor de Startersdag ingeschreven bij de KvK, maar daar kreeg ik echt het laatste zetje om te starten. Ik kreeg er echt vertrouwen dat ik het wel kon gaan proberen. En het bevalt. Ik heb een stuk vrijheid, kan mijn eigen tijd indelen en hoef niet voor een baas te werken.”

Kijk voor een Startersdag bij u in de buurt, meer informatie en aanmelden op: www.kvk.nl/startersdag.

Bron: KvK Midden-Nederland

Datum: maandag 21 oktober 2013, 13:47
Bron: KvK
Categorie: Economie
Tags: Drenthe, Duitsland, Emmen, Gelderland, Gorinchem, Tiel, Utrecht, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry