Google zoekt naar Minecraft-wetenschappers

21/10
2013
Google wil met een Minecraft-mod toekomstige kwantumcomputerwetenschappers gaan werven. Want vroeg geleerd is oud gedaan.

Minecraft is een fantastisch spel. De digitale Lego voor jong en oud, maar vooral om je fantasie de vrije loop te laten. Bijna alles in Minecraft is mogelijk. Door de mod qCraft, die door Google is ontwikkeld, kunnen gamers voortaan ook met kwantummechanica gaan experimenten. Maar Google wil zich met qCraft voornamelijk richten op kinderen die Minecraft spelen.

`Miljoenen kinderen besteden enorm veel uren aan Minecraft, en niet alleen om grotten te graven en monsters te doden. Nee, ze bouwen assemblagelijnen, spaceshuttles en programmeerbare computers, en dat doen ze om te experimenteren en ontdekken`, aldus Google in een blogpost op Google+. En om die kinderen enthousiast te maken voor kwamtummechanica, heeft Google enkele geinige foefjes in de mod gestopt.

Zo biedt qCraft nieuwe Minecraft-blokjes die spelers kunnen gebruiken om kwantummechanische experimenten uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan observer dependency, waarbij de eigenschappen van een object gekoppeld zijn aan de observator en daarmee dus verschillende waarnemingen kunnen veroorzaken. Dit kan ervoor zorgen dat objecten in Minecraft opeens van vorm kunnen veranderen als je het object op een andere manier bekijkt.

`Hoewel het geen perfecte wetenschappelijke simulatie van kwamtummechanica is, blijft het een leuke manier voor kinderen om met enkele fenomenen binnen de kwamtummechanica in aanraking te komen`, schrijft Google. De internetgigant is al geruime tijd bezig om kwamtummechanica met technologie te combineren en opende in samenwerking met NASA een onderzoekslab voor de ontwikkeling van kwantumcomputers.

Oh, en niet getreurd: ook volwassenen mogen de Minecraft-mod downloaden en ermee spelen.

Datum: maandag 21 oktober 2013, 11:11
Bron: Bright
Categorie: Wetenschap

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry