Ajax jaagt op eerste uitzege dit seizoen

18/10
2013
De kans dat Ajax zaterdagavond de topper in de Eredivisie in de Grolsch Veste tegen lijstaanvoerder FC Twente winnend gaat afsluiten is, afgaande op de resultaten dit seizoen, bijzonder klein. De Amsterdammers speelden in de competitie en de Champions League in totaal vijf uitwedstrijden en nog geen enkel duel wist de ploeg van trainer Frank de Boer te winnen.

Ook de doelcijfers wijzen op een (ruime) zeperd voor de landskampioen morgen in Enschede. Ajax incasseerde op vreemde bodem al vijftien doelpunten. Bij AZ gingen de hoofdstedelingen met 3-2 ten onder, daarna volgden twee remises bij sc Heerenveen (3-3) en FC Groningen (1-1). Vervolgens brak er een echte rampweek aan voor Ajax met twee 4-0 nederlagen op rij bij FC Barcelona en titelkandidaat PSV.

Er moet wel gezegd worden dat het allemaal lastige tot zeer zware uitwedstrijden zijn die Ajax tot dusver moest afwerken. Duels ook waarin puntenverlies geen schande is. Bovendien presteert FC Twente in eigen huis ook opvallend wisselvallig. Tegen RKC Waalwijk en Heerenveen bleven de Tukkers op een gelijkspelletje steken (0-0 en 1-1), maar van FC Utrecht en FC Groningen (6-0 en 5-0) werd weer met zeer ruime cijfers gewonnen. ook de topper tegen PSV eindigde in een remise: 2-2.

Twente verloor dus nog niet in de Veste. Als Ajax er morgen niet in slaagt om te winnen bij de koploper, dan is het goed mogelijk dat de Amsterdamse fans de eerste uitzege van hun club dit seizoen pas halverwege november kunnen begroeten.

Na het duel met de Tukkers speelt Ajax in oktober namelijk alleen nog een uitwedstrijd tegen Celtic (22 oktober).En gezien de huidige vorm is een zege in Glasgow allesbehalve een zekerheidje. De eerstvolgende kans voor Ajax om daarna een uitduel te winnen is pas op 10 november in Nijmegen tegen NEC.

Als het op één of andere wonderlijke manier ook in De Goffert tegen de huidige rode lantaarndrager van de Eredivisie niet wil lukken voor de equipe van De Boer om drie punten te halen, dan blijft Ajax zelfs zonder uitzege tot de maand december. Maar dat doemscenario is nog heel ver weg voor de Amsterdammers, die zich liever vasthouden aan andere statistieken.

Frank de Boer verloor bijvoorbeeld als trainer nog nooit van Twente. Ook kwamen de zeperds in de uitwedstrijden dit seizoen in de Eredivisie vaak uiterst ongelukkig tot stand. Zo gaf Ajax een zeker lijkende zege bij AZ in de slotfase weg, na een domme rode kaart van Ricardo van Rhijn. Bij Heerenveen en Groningen gaven de Amsterdammers ook een voorsprong knullig uit handen en de afstraffing tegen PSV was misschien licht geflatteerd. Dat neemt niet weg dat Ajax momenteel toch kampt met een serieus uitsyndroom.

 

Datum: vrijdag 18 oktober 2013, 10:11
Bron: Metro Sport
Categorie: Entertainment
Tags: Amsterdam, Barcelona, Enschede, Friesland, Gelderland, Glasgow, Groningen, Heerenveen, Nijmegen, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Spanje, Utrecht, Verenigd Koninkrijk, Waalwijk

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry