Oranje houdt kans als groepshoofd loting WK in te gaan

17/10
2013
Het Nederlands elftal kan nog altijd als groepshoofd de loting van het WK ingaan. Oranje staat op de achtste plaats op de nieuwste wereldranglijst van de FIFA, die donderdag is uitgebracht. Als Uruguay volgende maand in de play-offs verliest van Jordanië, is het team van bondscoach Louis van Gaal één van de acht groepshoofden. Wint Uruguay, dan heeft Oranje geen beschermde status.

Spanje, Duitsland, Argentinië, Colombia, België en Zwitserland zijn er samen met gastland Brazilië al van verzekerd dat ze op 6 december als groepshoofd de loting voor het WK ingaan. Uruguay staat op plek zes op de wereldranglijst, maar moet zich nog zien te kwalificeren voor het mondiale toernooi. De nummer 5 van de Zuid-Amerikaanse kwalificatiegroep neemt het in november in de continentale play-off op tegen Jordanië.

Oranje sloot de WK-kwalificatie af met overwinningen op Hongarije (8-1) en Turkije (2-0). De ploeg van Van Gaal klom daardoor van de negende naar de achtste plaats op de wereldranglijst. Italië is de grote verliezer door het afsluitende gelijkspel tegen Armenië (2-2). De 'Azzurri' moesten vier plaatsen inleveren en delen nu met Oranje de achtste plaats, met beide afgerond 1136 punten. Aangezien het Nederlands elftal echter achter de komma een minimale voorsprong heeft (1135,95 om 1135,61), krijgt de ploeg van Van Gaal een beschermde status als Jordanië weet te stunten tegen Uruguay.

Zwitserland, dat in de kwalificatie ongeslagen bleef, kwam met stip de top 10 binnen. De ploeg van Ottmar Hitzfeld steeg van de 14e naar de zevende plek, met als beloning de status van groepshoofd. Oranje voerde de wereldranglijst in augustus 2011 een maand aan. Na het teleurstellend verlopen EK van 2012 kelderde het Nederlands elftal op de ranglijst.

Datum: donderdag 17 oktober 2013, 10:46
Bron: Metro Sport
Categorie: Entertainment
Tags: Colombia, Duitsland, Hongarije, Spanje, Turkije, Uruguay, Zwitserland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry