Dick Advocaat opvolger Verbeek bij AZ

16/10
2013
Dick Advocaat wordt de nieuwe trainer van AZ. De 66-jarige Hagenaar zal bij de Alkmaarse eredivisionist de vorige maand ontslagen Gertjan Verbeek opvolgen. Advocaat tekent tekent een contract tot het einde van het seizoen. Dat heeft AZ woensdag bekendgemaakt.

Advocaat was eerder in het seizoen 2009-2010 al 5 maanden trainer van AZ. Hij volgde destijds Ronald Koeman op en eindigde dat jaar met AZ als vijfde in de competitie. Advocaat leidt vrijdag zijn eerste training en zit zondag al op de bank in de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur.

Vorig seizoen stond Advocaat nog aan het roer bij PSV. Hij slaagde er echter niet in om de Eindhovenaren naar de landstitel te leiden, waarop hij aan het eind van het seizoen vertrok. Eerder was Advocaat onder meer bondscoach van Nederland, Zuid-Korea en België en clubtrainer bij Haarlem, Glasgow Rangers en Zenit Sint-Petersburg. Hij voetbalde voor clubs als ADO Den Haag, Sparta en FC Utrecht.

Vorige maand ontdeed AZ zich van Verbeek. De relatie tussen de spelersgroep en de markante trainer was dusdanig verstoord dat een vertrek onvermijdelijk bleek. Martin Haar nam in de tussentijd de verantwoordelijkheid op zich. Hij zal nu zo goed als zeker weer als assistent optreden.

Datum: woensdag 16 oktober 2013, 11:47
Bron: Metro Sport
Categorie: Entertainment
Tags: Alkmaar, Glasgow, Haarlem, Korea, Leiden, Noord-Holland, Rusland, Sint Petersburg, Utrecht, Verenigd Koninkrijk, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry