Hoe sterk zijn de Rode Duivels nu werkelijk?

15/10
2013
Het is een indrukwekkende lijst als je naar de clubs kijkt die achter de namen staan van de Belgische internationals. Maar van het basisteam dat Wilmots in zijn hoofd heeft, zijn vier spelers niet zeker van hun plek bij hun club. Onder de lat heeft de bondscoach geen zorgen. Met Thibaut Courtois (Atletico Madrid) en Simon Mignolet (Liverpool) heeft hij twee ijzersterke keepers.

Maar de rest van de verdediging zorgt al voor wat hoofdbrekens. Op de backposities staan met Jan Vertonghen (Spurs) en Toby Alderweireld (Atletico) spelers die in clubverband centraal in de verdediging uitkomen, waarbij Alderweireld op de bank zit. Een andere oud-Ajacied, Thomas Vermaelen, zit op de bank bij Arsenal. Terwijl hij de vice-aanvoerder en de beoogde centrale verdediger naast Vincent Kompany is.

`Dat is geen prettige situatie, maar ik panikeer nog niet`, zegt Vermaelen. `Ik ben geblesseerd geweest en de manager heeft vooralsnog geen reden om me te laten spelen, aangezien de club bezig is aan één van de beste starts van de laatste jaren. In januari moeten we maar verder kijken.`

Dat vindt Wilmots ook. `Het is nu nog veel te vroeg om hierover na te denken. Pas in de winter is daar het moment voor, maar ik heb natuurlijk liever ook dat mijn spelers zoveel mogelijk spelen.` Zover als Louis van Gaal - die vindt zijn internationals móeten spelen bij hun club - wil Wilmots niet gaan. `Frisheid kan ook een voordeel zijn.`

Het 'perfecte' middenveld bestaat uit Axel Witsel, Marouane Felliani en Steven Defour. Dit trio krijgt voldoende speeltijd bij hun clubs, respectievelijk Zenit St. Petersburg, Manchester United en Porto. Ook de aanvallende alternatieven zoals Nacer Chadli (Tottenham Hotspur) en Kevin Mirallas (Everton) komen genoeg in actie bij hun clubs. Dit geldt niet voor oud-AZ'er Moussa Dembele bij Spurs.

In de spits moeten Christian Benteke (Aston Villa) en Romelu Lukaku (Chelsea, uitgeleend aan Everton) het uitvechten. Zij spelen genoeg bij hun clubs, maar dat geldt niet voor rechteraanvaller Kevin de Bruyne diedoor Jose Mourinho zelfs naar Chelsea B is teruggezet en Eden Hazard (ook Chelsea).

Ook het gemis aan ervaring op eindrondes is een puntje van zorg. Alleen de verdedigende back-up Daniel van Buyten was aanwezig op het WK van 2002, maar hij speelt amper bij Bayern München. Daardoor maakt zelfs oudgediende Timmy Simons kans om mee te gaan naar Brazilië, hetzij niet als basisspeler.

Datum: dinsdag 15 oktober 2013, 08:03
Bron: Metro Sport
Categorie: Entertainment
Tags: Liverpool, Madrid, Manchester, Porto, Portugal, Spanje, Verenigd Koninkrijk

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry