Gevangenisstraffen en TBS geëist voor ontvoering en verkrachting Belgische vrouw

14/10
2013
De officier van justitie van het arrondissementsparket Oost-Brabant heeft vandaag tegen een 31-jarige man uit Eindhoven een gevangenisstraf van 9 jaar en TBS met dwangverpleging geëist voor ontvoering en verkrachting van een destijds 19-jarige vrouw uit België.
Zijn medeverdachte, een 28-jarige man uit Eindhoven,  hoorde 8 jaar gevangenisstraf tegen zich eisen.

Ontvoering en verkrachting
In de nacht van 1 januari 2012 liep het slachtoffer in Turnhout naar huis, toen zij door een onbekende man werd vastgepakt en in een auto die naast haar stopte werd getrokken. In de auto werden haar ogen en mond dichtgeplakt en werd zij ontvoerd naar een woning in Eindhoven.
In deze woning is het slachtoffer diverse keren door beide verdachten verkracht en met de dood bedreigd.

Na een aantal uren werd zij onder de douche geplaatst en aangekleed, waarna ze in een auto naar Waalre werd gebracht. In Waalre aangekomen werd zij op haar knieën op een verlaten zandpad neergezet en achtergelaten.

Tenlastelegging
Beiden is ten laste gelegd het medeplegen van wederrechtelijke vrijheidsberoving en het medeplegen van verkrachting, meermalen gepleegd.

De officier van justitie vindt dat de 31-jarige man TBS met dwangverpleging moet worden opgelegd, omdat er een groot gevaar voor herhaling van geweldsdelicten en een groot belang van bescherming van de maatschappij aanwezig is.

 

Datum: maandag 14 oktober 2013, 13:42
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen
Tags: Eindhoven, Noord-Brabant, Waalre

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry