Netwerk moet sport op hoger niveau tillen

11/10
2013
DEN HAAG (ANP) - Een landelijk sportnetwerk moet ervoor gaan zorgen dat sport in Nederland op een hoger niveau wordt gebracht en dat meer mensen gaan sporten. Het gaat dan niet alleen om het versterken van de topsport, maar ook om de zogeheten breedtesport zoals bij de lokale voetbal- of tennisvereniging. Dat meldde minister Edith Schippers (Sport) vrijdag bij de opening van een sportaccommodatie in Groesbeek.

In het netwerk worden de krachten gebundeld van onder meer sportbond NOC*NSF, topsporters, sportwethouders, bedrijven en andere initiatiefnemers. Schippers wordt zelf voorzitter van dit netwerk. Ze wil ,,het beste wat we hebben combineren''. Dat is nodig omdat de initiatieven die er nu zijn om sport te stimuleren te verbrokkeld en te weinig zichbaar zijn, vindt Schippers.

Daarnaast is er een gat gevallen door het verdwijnen van Olympisch Vuur, een programma dat gericht was op het binnenhalen van de Olympische Spelen. Daarin was ook aandacht voor het stimuleren van sport, maar dat bleef toch enigszins onderbelicht, meent de minister.

Datum: vrijdag 11 oktober 2013, 15:10
Bron: Metro Sport
Categorie: Entertainment
Tags: Gelderland, Groesbeek

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry