XTC Express uitgerangeerd

11/10
2013
De politie heeft woensdag in Zetten twee mannen van 24 en 29 jaar aangehouden die op internet drugs verkochten. Op de beruchte website Silk Road, een diep verborgen, anonieme marktplaats op internet,  boden zij vermoedelijk harddrugs aan. De bestellingen werden afgerekend met zogenoemde bitcoins, een virtuele munteenheid op internet.

Onder de naam XTC Express boden de verdachten 10 XTC-pillen aan met daarin gestempeld een doodshoofd voor 1,58 bitcoins, een bedrag dat overeenkomt met 156 euro. De drugs zouden worden verzonden uit Duitsland.

Levensgevaarlijk¬†Op een forum dat gekoppeld is aan de website wisselden klanten hun ervaringen uit over de kwaliteit van de drugs, de verzending en de betrouwbaarheid van de aanbieders. Op XTC Express reageerden klanten van over de hele wereld met een hoge tevredenheidsscore. De XTC-pillen met de naam Skull (doodshoofd) bevatten ongeveer 300 milligram MDMA, een levensgevaarlijke concentratie van drugs. De klanten zijn afkomstig uit de Verenigde Staten, Canada, Australi√ę, Argentini√ę, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Ierland en Zuid-Afrika.

Op bevel van de officier van justitie van het Landelijk Parket luisterde de politie sinds vorige maand de telefoon en de Blackberry berichten van de verdachten af. Woensdagavond werd het tweetal op heterdaad betrapt bij de bereiding van XTC in een container achter de woning in Zetten. De verdachten werden aangehouden met een dikke laag vermoedelijk MDMA-poeder in hun haar.

Tabletteermachine De politie trof een tabletteermachine, bakken met zeer waarschijnlijk MDMA-poeder, versnijdingsmiddelen en een groot aantal nieuwe en gebruikte stempels aan. Deze stempels hadden onder andere logo's van hartjes, granaatjes en dooshoofden.

In de woning is ongeveer 20 kilo XTC en een hoeveelheid MDMA in beslag genomen en 26.000 euro aan contant geld. Bij de doorzoeking van de woning van de 29-jarige verdachte uit Arnhem is nog eens meer dan 80.000 euro cash in een kartonnen doosje in beslag genomen. De verdachten zijn vandaag door de rechter-commissaris in Rotterdam voor twee weken in bewaring gesteld.

Silk Road is berucht geworden vanwege het aanbod van onder andere harddrugs, zoals XTC, hero√Įne en coca√Įne. De ondergrondse marktplaats is vorige week door de FBI van het internet gehaald.

Datum: vrijdag 11 oktober 2013, 16:09
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen
Tags: Arnhem, Canada, Duitsland, Gelderland, Ierland, Rotterdam, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Zuid-Holland, Zweden

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry