Coming Out Dag 2013: Nederland vol regenboogvlaggen

08/10
2013
08-10-2013

Utrecht hijst met 34 andere gemeenten, het ministerie van OCW en MOVISIE de regenboogvlag op Coming Out Dag, vrijdag 11 oktober 2013. De boodschap van Coming Out Dag is benadrukken dat lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT's) zich geaccepteerd en (sociaal) veilig moeten kunnen voelen: op school, op straat, op het werk, bij sporten, uitgaan of waar dan ook. De vlaggen gaan die vrijdagochtend tussen 8.30 en 9.30 uur de lucht in. De Coming Out Dag actie is op Twitter te volgen via #regenboogvlag2013.

Iedereen moet zichzelf kunnen zijn, zich geaccepteerd en (sociaal) veilig voelen. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in hun eigen sociale kring of waar dan ook. De regenboogvlag symboliseert dit voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders. De vlaggen worden gehesen om deze boodschap gezamenlijk kracht bij te zetten. Een aanmoediging voor LHBT inwoners zelf, maar ook voor alle inwoners en organisaties om zich daarvoor in te zetten.

De Coming Out Dag duurt een dag, maar de boodschap van de gemeenten geldt het hele jaar. Al sinds 2008 heeft een aantal gemeenten afspraken met de rijksoverheid over inzet op veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie. Mensen, bedrijven en maatschappelijk instellingen hebben een eigen verantwoordelijkheid om de positie van LHBT's te verbeteren. Waar veiligheid en sociale acceptatie achterblijft, zet de overheid zich in. En dat is helaas nog steeds nodig. De Coming Out Dag is aanleiding voor een zichtbaar gezamenlijk statement.

Coming Out Dag in Utrecht

Coming Out Dag in Utrecht start om half 8 's ochtends met een door COC Midden Nederland georganiseerd 'Roze Ontbijt' in café de Zaak. Daarna hijst burgemeester Aleid Wolfsen in aanwezigheid van stichting Pann en COC Midden Nederland de regenboogvlaggen op het plein voor het stadhuis. 's Avonds om 19.00 uur gaat in theater 't Hoogt 'Uitgesproken' in première, een nieuwe in Utrecht geschoten voorlichtingsfilm. De film is geproduceerd door Dyzlo film.

Datum: dinsdag 8 oktober 2013, 02:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry