Woorden bondscoach Louis van Gaal doen Memphis Depay goed

07/10
2013
Opgelucht, maar vooral stralend stond Memphis Depay na afloop van PSV-RKC Waalwijk de pers te woord. Met de hakken over de sloot werd er gewonnen van de kleinere provinciegenoot en vandaag meldt Depay zich in Noordwijk voor het Nederlands elftal. 

“Het is een heel lekker gevoel als je op deze manier toch nog weet te winnen”, doelde de aanvaller op de late 2-1 van collega Jürgen Locadia. `We hebben het ons zelf moeilijk gemaakt. Na de 1-0 van Ola (Toivonen) hadden we scherper moeten blijven. Dat doelpunt vlak voor rust (van Robert Braber) had nooit mogen vallen. Als je met 1-0 de tweede helft start krijg je een heel andere wedstrijd. Maar nu hebben we het onszelf moeilijk gemaakt. Het was knokken. We creëerden op zich veel kansen, maar hun keeper (Jan Seda) speelde de wedstrijd van zijn leven.”

Depay kon daar over meepraten, aangezien hij de PSV’er was met de meeste doelpogingen. Maar liefst zes keer nam hij Seda onder vuur. Een schot ging net naast, de overige pogingen werden gekeerd door de RKC-goalie. Vooral zijn poging in de 87e minuut telde Depay al. “Ik raakte hem lekker, maar helaas.”

Een goal zou een perfecte afsluiter van deze week zijn voor Depay die voor het eerst is opgeroepen voor het Nederlands elftal. `Toen we terugkeerden uit Odessa (waar PSV voor de Europa League speelde), zag ik allemaal gemiste oproepen en felicitatie-sms’jes. Ik had er geen rekening mee gehouden, maar ben natuurlijk heel erg blij dat ik er bij zit.”

Zenuwachtig zegt hij niet te zijn. `Ik rij gewoon in mijn eentje naar Noordwijk en zie wel wat er gebeurt. Ik heb er gheel erg veel zin.” In ieder geval weet hij dat Louis van Gaal het in hem ziet zitten, want naast de oproep had de bondscoach ook nog mooie woorden over voor Depay. `Ik las dat hij mij geen eendagsvlieg vond. Dat zo’n iemand dat zegt doet me wel wat. Zeker nadat ik de afgelopen tijd wat kritiek heb gehad.”

Datum: maandag 7 oktober 2013, 06:47
Bron: Metro Sport
Categorie: Entertainment
Tags: Noord-Brabant, Noordwijk, Waalwijk, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry