Bewoners binnenstad vergroenen hun straten. Groen idee? Kom ermee!

04/10
2013
04-10-2013

Bewoners van de binnenstad kunnen tot 29 november 2013 hun ideeën bekend maken voor het vergroenen van hun straat of buurt. Met hun voorstellen voor bijvoorbeeld het beplanten van groenstroken, het opknappen van perkjes of het toevoegen van gevelgroen helpen zij actief mee aan het ontwikkelen van het gemeentelijke wijkgroenplan voor de binnenstad. Ook bij de latere inrichting en het groenbeheer zijn de inwoners actief betrokken.

Op donderdag 17 oktober a.s. is er een informatieavond waar inwoners van de binnenstad, en ook de in de binnenstad gevestigde organisaties, hun groene ideeën met elkaar kunnen uitwisselen en bekendmaken. Via de ideeënformulieren die verkrijgbaar zijn bij het wijkbureau Binnenstad of op www.utrecht.nl/wijkgroenplanbinnenstad kunnen alle ideeën vóór 29 november ingeleverd worden.

Utrecht streeft naar een duurzame groene stad waar iedere inwoner op loopafstand kan genieten van een park of plantsoen. Daarom maakt de gemeente Utrecht voor elke wijk samen met de bewoners een wijkgroenplan een lijst met ideeën voor beter en mooier groen dat zichtbaar en openbaar toegankelijk is in de straat of buurt.

De groene ideeën die opgenomen worden in het wijkgroenplan worden binnen twee tot drie jaar uitgevoerd. In het najaar van 2014 moet de uitvoering van tenminste één project zijn gestart. Er is €420.000 beschikbaar om de plannen in de binnenstad uit te voeren. Ingeleverde ideeën maken meer kans op uitvoering als deze voldoen aan de toetsingscriteria. Deze zijn terug te vinden op de website www.utrecht.nl/wijkgroenplanbinnenstad. Op www.utrecht.nl/wijkgroenplannen staan ook andere wijkgroenplannen beschreven.

De informatieavond vindt plaats op 17 oktober van 19:30 tot 21:30 uur in de Weerdsluis, zaal 2, Bemuurde weerd OZ 37.

Datum: vrijdag 4 oktober 2013, 02:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry