Ontdek kansen op Dag van de import

03/10
2013
donderdag 3 oktober 2013

Voor ondernemers die gaan importeren organiseert de Kamer van Koophandel op maandag 14 oktober de gratis landelijke Dag van de import van 16.00 tot 22.00 uur in De Kuip in Rotterdam. Daar ervaren ondernemers wat er allemaal bij importeren komt kijken, waar de uitdagingen liggen en hoe ze kansen kunnen verzilveren.De Dag van de import is bedoeld voor ondernemers die al een bedrijf hebben en zich oriënteren op importeren, waardoor bijvoorbeeld hun bedrijf verder kan groeien. Nicolette den Hollander, KvK consultant International Business : “De ervaring leert dat potentiële importeurs veel vragen hebben. Waar krijg ik uitleg over internationaal recht? Hoe vind ik leveranciers in het buitenland? Bij import heb je te maken met andere processen en regelgeving. Het maken van goede afspraken is belangrijk. Men ziet snel zaken over het hoofd en zakendoen met leveranciers aan de andere kant van de wereld, kan dan flinke katers opleveren. Alles draait om de vraag hoe de ondernemer zijn spullen op de juiste en veilige wijze in Nederland krijgt. De KvK geeft daar met de Dag van de import antwoord op.”

Interactief programma

De bijeenkomst begint met een interactief spel over cultuurverschillen, onderhandelingstactieken en wet- en regelgeving van de verschillende continenten. Na een diner kunnen ondernemers in twee rondes een workshop ‘starten met importeren’ volgen. Ook staan op het programma: skypen met ambassades, speeddaten met de douane en gesprekken met ervaren ondernemers en experts in internationale netwerken en markten. De avond wordt afgesloten met een netwerkborrel.

Niet te licht denken

Eerst rekenen, dan tekenen. Dat is het dringende advies van ondernemer Stefan Stolk, die al ruim 17 jaar internationaal handelt: “Er zijn twee redenen om te importeren: of het product is in Nederland niet te krijgen of het is een stuk goedkoper in het buitenland.” Denk niet te licht over import! Veel mensen struikelen over het financiële plaatje. Er komen allerlei extra kosten bij, zoals transport en invoerrechten. Zorg altijd vooraf voor een goede kostprijsberekening en controleer wettelijke eisen en eventuele importbeperkingen. Niet elk buitenlands product mag je hier zomaar op de markt brengen.”

Meer informatie en aanmelden via: www.kvk.nl/importdag

Bron: Kamer van Koophandel

Datum: donderdag 3 oktober 2013, 16:44
Bron: KvK
Categorie: Economie
Tags: Rotterdam, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry