Ineens zekerheid voor Bart en Bart op weg naar Sotsji

01/10
2013
Het crowdfundingsproject dat Bart Veldkamp deze zomer begon voor zijn schaatser Bart Swings heeft hen geen windeieren gelegd. Na twee maanden stond de teller op 83.000 euro. Maar Bart en Bart presenteerden gisteren ineens een nieuwe hoofdsponsor. Meubelfabrikant Stressless raakte getriggerd door de sympathieke actie en besloot zich voor langer aan de ploeg te verbinden.

Zo stapt een Nederlandse vestiging van een Noors bedrijf als sponsor in wat eigenljik de nationale Belgische schaatsploeg is. Om zich optimaal op de Spelen voor te kunnen bereiden rekende Veldkamp uit dat een budget van tussen de drie en vijf ton nodig zou zijn. Dat is er met deze sponsor nu, geeft hij toe, al blijft de crowdfunding ook gewoon doorlopen. `Wij verdubbelen elke euro die wordt binnengehaald`, zei commercieel directeur Thomas van Aalten van de Nederlandse tak van het bedrijf. `Ik hoop dat het niet explodeert`, glimlachte hij erbij. Of het niet gek is dat Nederlanders betalen voor de Belgische jacht op eremetaal, vindt hij beslist van niet. `Ik zou het schitterend vinden als Swings straks in Sotsji een medaille haalt`, geeft hij toe, zelfs als de Belg daarmee een medaille voor Nederland wegkaapt.

Veldkamp beaamt dat er een akkoord voor drie jaar ligt en de deur ook open staat voor een langere verbintenis. Swings had immers Pyeonggchang 2018 als doel. Na een wereldbekerzege op de 1500 meter en een bronzen plak op het WK allround vorig seizoen heeft de pas 22-jarige Belg echter ook concrete plannen voor Sotsji. Het uit nood geboren initiatief heeft de ploeg met deze sponsor onverwacht zekerheid tot voorbij Sotsji geboden, waar de toekomst van veel Nederlandse ploegen nog onzeker of zelfs eindig is. `De markt ligt volgend jaar open`, weet Veldkamp, die na Sotsji wel wil doorgroeien naar een internationale ploeg met eventueel ook Nederlanders.

Voorlopig zal de focus op de Belgen liggen met naast het individuele succes van Swings een kleine kans op deelname aan de ploegachtervolging op de Spelen. Swings moet wel nog veel werk verzetten. Hij gaf deze zomer de voorkeur aan het WK skeeleren in Oostende, waar hij vier titels pakte en hij heeft pas twee weken op het ijs gestaan. `We gaan nu weer naar Inzell. Ik heb anders dan de Nederlanders die er over enkele weken al moeten staan nog twee à drie maanden de tijd om goed te worden. Om te leren schaatsen.`

Datum: dinsdag 1 oktober 2013, 06:22
Bron: Metro Sport
Categorie: Entertainment
Tags: Aalten, Gelderland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry